REKLAMI GEÇ

EYVALLAH YOK

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Hariciye Nazırımız Davudoğlu’nun ‘stratejik derinlik’ ve dış politikada ‘sıfır sorun’ hikayesi elimizde patladı. Daha bir yıl öncesine kadar Suriye en sorunsuz komşumuzdu. Yılda üç milyar dolarlık iş yapıyorduk mesela. Bugün üç yüz milyona inmiş. Yüzde doksanı gitmiş yani. Gitsin eyvallahımız yok.

Esad ailesi ile el ele kol kola pozlar verdik. Hatta Fenerbahçe’yi bile toptan götürüp orada maç yaptırdık.

Esad aynı Esad. Bizimki durduk yerde köpürüyor ve Suriye’yi Düşman ilan ediyor. Diktatör, diyor. Özgürlük yok, diyor. Suriye Halkı için demokrasi, diyor. Sanki kendi ülkesini demokrasi ile yönetiyor gibi.

Aylardır Hatay’da iskan edip, bizim paralar ve bizim silahlarla gece Suriye sınırını geçip, eylem yapan paralı askerleri besliyoruz. Bunların arasında Libya’lılar da var. Bu eşkiyalar gece Suriye’nin, gündüz Hatay’lıların başına bela. Halk bıkmış, haydutluklarından. En ufak sıkıntıda, ‘başbakana şikayet etmekle’ tehdit ediyorlar görevlileri. Boru mu? Koskoca başbakanın desteği bu.

Hükümetin desteğiyle Suriye’nin başına bela olan sözde özgür Suriye Ordusunun eylemleri Esad rejiminin başına bela. Suriye’nin kuzeyinde devlet otoritesi yok oldu. Yerini kim aldı? El Kaide ve PYD (PKK’nın Suriye şubesi). Bayrağı diktiler ve işi ele aldılar. Yeni komşularımız bunlar. Bizimkilerin tepkisi Kasımpaşa havasında, Eyvallahımız yok!

Agalar hala tehlikenin farkında değil. Ya da bile bile lades diyorlar. Şimdi de umudu Barzani’ye bağlamışlar. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana Türkiye’nin baş belası olan Barzani ailesinden medet umuyorlar. PKK’yı ve PYD’yi destekleme, diyeceklermiş. Takardı sanki.

El Kaide gibi yapıları dert etmiyorlar zaten. Onlar mücahit (!) din kardeşlerimiz. Adamlar daha şimdiden Suriye’de kadınları kara çarşaf giymeye zorlamaya başladılar. Darısı başımıza.

Bizimkilerin derinlikli stratejileri ABD’nin BOP planını yavaş yavaş gerçekleştiriyor. Kuzey Irak’da adı konmamış Kürt devleti kuruldu. Suriye üzerinden Akdeniz’e doğru genişliyor. Devamı Türkiye Kürdistan’ının bu yapıya eklenmesi ile gelecek, göreceksiniz.

Devlet eliyle, devlet parasıyla, kendi devletimizi bölünme ile yüz yüze getirdiler. ABD’nin BOP haritasında ne varsa adım adım gerçekleşiyor. Büyük Kürdistan, sırayla Irak, Suriye ve Türkiye topraklarında kurulup, gerçekleştiriliyor.

Geriye kalan en önemli eksiklik. Büyük Kürdistan’ın liderinin özgürlüğü. Tez zamanda İmralı’yı tahliye edersek sorun tamamen çözülmüş olacak.

Ne diyelim. İyi uykular Türkiyem…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

faik genç   -  Bağlantı 6 Ağustos 2012, 11:17

sevgili başkanım.komşular ile ilişkilerimizin geldiği boyutu güzel bir dil ile anlattınız.keşke anlaması gerekenler anlayabilse.

Leyla Yıldız   -  Bağlantı 2 Ağustos 2012, 16:36

Tebrikler,
Her kelimesine, tüm kalbimle katılıyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı