REKLAMI GEÇ

KARŞI DEVRİM

9 Mayıs 2016 Pazartesi

Hedef 2023, durmak yok yola devam! 

Aslında hiç bir şeyi gizlemediler. Yıllardır bu sloganla yürüyorlar. Adım adım uygulanan karşı devrim süreci devam ediyor.

Sünni-İslam söylemli, “mağduriyet ve mazlumluk” üzerinden yapılan siyaset, 14 yılda büyük yol aldı. Artık level atlayarak, mağrurluğun zirvesinde.

Hukuk en çok sevdikleri alan oldu. En çok hukukla oynadılar. Temel kanunlardan başlayarak oynamadıkları kanun ve mevzuat kalmadı. 30 yıllık hukukçu olarak, artık bildiğim hiçbir şeyden emin değilim. İhtiyaca göre sürekli değiştirdiler. Oyunun kuralları, oyun devam ederken ve oyunculardan birinin kazanmasına göre değişmeye devam ediyor.

2010 yılında yaptıkları anayasa referandumu ile yargı düzeni baştan sona değiştirildi. Bundan önce hukukçuların ‘yeterince bağımsız değil’ diye eleştirdikleri yargı, köleliğe sürüklendi. Yasama ve yürütme zaten biat etmişti. Yargı da kervana eklendi.

Biz bunları yıllardır söyledik, yazdık. Kimsenin tüyünü kıpırdatamadık. Devlet aygıtı tüm kurumları ve organları ile Reis’in emrine girdi.

Geçtiğimiz günlerde ahir zaman sadrazamı Davutoğlu Ahmet’in ‘siyaseten kellesi alındı’. Çok özendikleri Osmanlı’da bunun karşılığı ‘sadrazamın azli ve siyaseten katl’i” idi.

Reis, kendisini ‘hal’etme’sinden kuşkulanarak, alıverdi sadrazamın kellesini. Oysa o makama getirilirken sadakat testinden geçmişti.

Reis yeni görevine seçilip, yerine emanetçi başbakan/genel başkan ararken kendi tabanında eğilim yoklaması yaptırmış. Anketlerde %76 ile A. Gül birinci çıkmış. Davutoğlu’nu isteyenlerin oranı % 1 imiş. Tabanındaki desteği sıfıra yakın kişiyi, sırf sadakatinden ötürü buraya getirdi. O da çok dayanmadı.

Davutoğlu Ahmet Bey, azledildiğini açıklarken bile bağlılık bildiriyordu. Hey gidi T.C. Başbakanlığı hey! T.C. Anayasası parlamenter demokrasi, diyormuş. Peh!

Şimdi birkaç yıllığına, sözde anayasa değişikliğini yapacak, gerçekte fiilen uygulanan Erdoğan modeli başkanlık sisteminin adını koyma operasyonunda kullanılacak bir başbakan/genel başkan aranıyor. Sözde ‘düşük profilli’ olacakmış. Daha düşük profillisini nereden bulacaksınız?

AKP kadrolarında yoksa öbürlerine de bakmak lazım. Baksanıza kimi Davutoğlu ile alelacele helalleşme, kimi de parti içi muhalefeti boğma derdinde. Hep beraber sadece HDP’lileri hedef alan, meşhur dört bakan dahil iktidar cephesinden hiç kimseye dokunmayacak, dokunulmazlıkları kaldırma operasyonunun parçası oldular. Değirmene bu kadar güzel su taşıyan muhalefetten pekala devşirme yapılabilir.

Karşı devrim süreci hızla sona yaklaşırken ve muhalefet cephesi ‘meleklerin cinsiyeti’ ile meşgulken eveleyip gevelemeye gerek yoktur.

Bu dönemde en güvenilir ‘emanetçi’ aileden çıkar. Bence sayın reisimiz, ahali ne der diye düşünmesin. En doğrusu Damat Berat hazretleridir. Adayımız odur!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

metin   -  Bağlantı 10 Mayıs 2016, 08:16

Vallahi şu bizim Türkiye’nin sol düşünceye sahip meşhur aydınlarına bayılıyorum Reis bunların tamamının kimyasını bozdu her biri bir yöne savruldu çok yazık…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı