REKLAMI GEÇ

SURVIVORDA SON DURUM

2 Mart 2012 Cuma

Geçenlerde memleket değil, survivor adası demiştim. Macera sürüyor. Fakat giderek kabusa dönüşüyor. Giderek daha karanlık her şey.

Zorunlu eğitimi 4’er yıldan 12 yıla çıkarıyoruz, palavrasının sırçası dökülmeye başladı.  Tercümesi şu; İlkokullar dört yıla inecek. Okula başlama yaşı bir yıl düşecek. Okul öncesi eğitim zorunlu değil. 60 aylık çocuk okula gidecek. Dört yıl sonra yani 9 yaşında, ikinci kademeye, imam hatiplerin orta kısmına mesela. İkinci kademeden itibaren kız ve erkek okulları ayrılacak. 10 yaşındaki çocuğun cinselliğine kafa yoruyorlar.

Üzmez kafasıyla eğitim politikası. Bu düzenleme kız çocukları eve kapatacak,diyen patronlara basıyor fırçayı; İşinize bakın lan!Yeter mi ? Yetmez. Tüm okullarda haftada birkaç saat Arapça dersi yolda. Osmanlı Türkçesi adıyla Arap harfleriyle Türkçe eğitimi arkadan geliyor.

Öğretmen atamalarına KPSS sınavını kaldıracak arkadaşlar. KPSS  ile skandallar karışsa da yazılı sınavla seçme vardı. Bunlar mülakat seviyor. Mülakatla torpilli elemanlar sınavsız öğretmen olacak. Yeter mi ? yetmez.

Geçtiğimiz aylarda Atatürk’e hakaretten sabıkalı Milli Eğitim müfettişi ödüllendirilip, Afyon’a teftiş kurulu başkanı yapıldı. Yeter mi ? yetmez.  Bu herifi önce milli eğitim müdürü ileride de maarif vekili yapmak lazım.

Maarif vekili 65 ilin milli eğitim müdürünü tek başına değiştirdi. AKP’li vekiller isyanda. Bizimkiler ne yaptı acaba Mahmut hoca tepelenirken?

Al sana tedrisat inkılabı!

Adıyaman’da Alevilerin yaşadıkları evleri çarpıyla işaretlemişler. Çorum ve Maraş katliamlarından önce olduğu gibi. Aleviler karakola şikâyete koşmuşlar. Polisin cevabı müthiş, bir şey olmaz gidin silin demiş. Tonla evi işaretleyenleri mobese gibi numaralarla bulmak zormuş gibi.

PKK’li, yoksa BDP’li miydi, Altan diye biri, Kemalist diktatörlük diye TBMM’yi inletti. CHP ve MHP’lilerin tepkisine karşın, AKP’lilerin alkışları arasında. AKP’li meclis başkanı Sağlam, dostlar alışverişte görsün diye, uyarma cezası vermiş. Adam cezayı salamıyor, sözümün arkasındayım diyor.

Arada cambaza bak numarasına devam. Bu CHP faşist! Dersimde katliam yaptı. İstiklal mahkemelerinde masumları astılar.  İskilipli melektir, İnönü diktatördür, filan.

Yeter mi? Yetmez. Hedef 2023 durmak yok…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı