REKLAMI GEÇ

SÜT OĞLAN

18 Haziran 2012 Pazartesi

Bir ay kadar önce OKUL SÜTÜ projesini başlattılar. İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na nazire olsun diye. Malum Kocaoğlu, İzmir’deki süt üreticilerinden düşük bedelle aldığı sütleri okullarda ücretsiz dağıttığı için yargılanıyordu. Süt öyle dağıtılmaz böyle dağıtılır, dediler. İzmir Belediyesinin aldığı maliyetin çok üzerinde bir fiyatla aldılar. Ama olmuşken iyisi olsun dediler herhalde.
Sonra Ankara başta Türkiye’nin birçok ilinden haberler yağdı. Çocuklar sütten zehirlendiler. Bakanlık açıklama yaptı, sütler sağlam! Çocuklar süte alışık olmadığından dokunuyor filan dedi. Yahu bu çocuklar bugüne kadar rakı mı içiyorlardı? Ya da sütler sağlam da çocuklar mı bozuk? gibi saçmalıklar akla gelirken Ankara Valiliği, bombayı patlattı.
Ankara’da dağıtılan sütlerin incelenmesini resmi yoldan, üretildikleri yerde, Denizli’de yaptırdı. Sütleri bozut çıkınca toplattı. Tam olay kapanırken densiz bir kısım medya (denizlihaber) olayı kurcaladı ve Ankara Valiliğinin resmi yazısını yayınladı.
Sütçü bizdenmiş meğer. Acıpayamlı Aynes.
Sütçüye sormuşlar, “Tarım Bakanlığı o işle ilgileniyor, şu anda o işte bir problem var. Aslında o üründe böyle bir problem yok. Bakanlık o incelemeyle ilgili bir inceleme başlattı. O inceleme sonrası bize dönecekler.” Demiş.
Dönerler elbet. Adam sonucu önceden biliyor. Malından emin. Süt sağlam bi kere. Ya Bakanlığın dediği gibi çocuklar bozuk, ya da laboratuar bozuk.
Olay CHP Denizli milletvekili Adnan Keskin, tarafından TBMM gündemine taşındı. Keskin, “Okullara dağıtılan Aynes firmasına ait sütlerden alınan numunelerin Denizli Gıda Kontrol Laboratuarınca incelendiğini ve bozuk çıktığını açıkladı. Bu firma, Başbakan Erdoğan’a açılışını yaptığı, AKP’li Denizli Merkez İlçe eski Başkanı Mehmet Ali Özkan’ın da ortağı olduğu firmadır. Dağıttığı sütün bozuk olduğu resmi analiz raporuyla belirlenen firma, süt dağıtımına devam edecek misiniz? “ diye sordu.
Bizim sütçü şimdiye kadar devlete tam 20.241.064 kutu süt satmış. Helal olsun 20 milyon kutu süt, iyi iş, Allah arttırsın.
İnceleme yapıldı. Suçlu bulundu! Süt temiz, laboratuar bozuk. Sonuç?
Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvarında mikrobiyolojik analizlerin yapıldığı bölümü kapatıldı.
Laboratuarın 11 yıllık Müdürü Mustafa Yurttürk Afyon’a, Müdür Yardımcısı Mustafa Karadeniz Kastamonu’ya tayin edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de Aynes’e 11. 875 lira gibi dehşetli bir para cezası kesti. Bak şimdi! Şirketi batıracaklar.

Süt bozuk değilse ve laboratuar kapatılıp, müdür ve yardımcısı sürüldüyse para cezası niye? Adamın sağlam sütünü niye toplatıyorsunuz? Yazık değil mi? Hem toplattığınız sütün parasını ödediniz mi? Olacak iş mi yaptığınız?

Bu arada bu işlerin başındaki Denizli Tarım İl Müdürü de (kendisi geçen dönem AKP Denizli milletvekilliğine aday olmuş, sıralamaya giremeyince görevine dönmüş mümtaz bir kişiliktir) Ankara’ya genel müdür yardımcısı olarak terfi etti.

Durmak yok! Devam! Seni gidi süt oğlan seni…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı