REKLAMI GEÇ

TELEFERİK

24 Ekim 2015 Cumartesi

Bizim Denizli’liler toplumsal ve siyasi tartışmalarda azami hoşgörüye sahiptir. Stadyumdaki tel örgüler söküleli kaç yıl oldu, unuttuk. Farklı siyasi görüşlerden insanların “insani ilişkileri” başarıyla sürdürdükleri bir yer burası.

Adliye’deki avukat odalarında HDP, MHP, CHP ve AKP’li, hatta güncel deyimle “parelelci” avukatların yan yana gelip neşe içinde her konuyu tartışabildikleri bir şehir var mı bilmem?

AKP’de uzun yıllardırZeybekci’nin çok yakınında siyaset yapan bir tanıdıkla yolda karşılaştık. “Sana 7 Hazirandan kebap borcum var, onu ödemeden bir daha iddiaya girelim mi?” dedi. 7 Haziran seçimlerinden önce vekil dağılımının 4-2-1 ve 3-3-1 olacağına dair kebabına bahse girmiştik.Kendisi inanmasa da hala 4 çıkarma üzerine iddiaya girmekten bahsediyordu. “Yenilen güreşe doymazmış, sen önce şu borcunu öde” dedim. 1 Kasım’dan sonra, bir öğlen Kebapçı Halil’e gideceğiz.

Ayak üstü konuştuk. Seçimden sonra Davutoğlu 276’yı kurtarsa da kurtarmasa da azledilecek gibi duruyor, dedim. Davutoğlu sadece hoca, gitsin ders versin, dedi. Davutoğlu’nun ‘telef edildiği’ apaçık ortada. Onun bile umudu kalmamış Ahmet Hoca’dan.

Peki Denizli’de ne olur, kim gider, kim kalır, yine 3-3-1 olursa ve hele hele CHP birinci parti olursa ne olur, dedim ses yok.

Biz Denizli’nin seçimine Bağbaşı Yaylasından bir göz atalım.

Belediye Başkanı Zolan, sözünü tuttu. Bağbaşı’ndanZeytin Yaylasına teleferiği yaptı ve açtı. Açılışa devşirme kültür bakanı ve bizim bakan birlikte katıldılar.

Bir doğa harikası olan, ardıç ve çam ağaçlarıyla çevrili yayla betonlanmış, yollar yapılmış, Belediye şirketinin çalıştırdığı kafe ve otel olarak kullanılacak 30 kadar ev yapılmış. Gidip gezenlere, evlerde kalacak özel misafirlere hayırlı olsun.

Biz teleferiğin siyasete etkisine bir bakalım. Denizli halkı bir heves, teleferiğe akın ediyor. Seçim dönemini de dikkate alarak bir ay boyunca bedava. Teleferik Denizli’lileri yaylaya bedava indirip çıkarıyor. Halk teleferik işini sevmiş gibi görünüyor.

Bu gidişle teleferik Başkan Zolan’ı da epeyce taşıyacak. Lakin Zolan’la birlikte, AKP yi ve Zeybekci’yi taşır mı kuşkulu.

Denizli’nin her yerinde belediye yol tamiratı bile yapsa, iş makinelerinden önce çevreye başkanın fotoğrafıyla süslü “büyükşehir çalışıyor” afişleri asılıyor. Çalışma sonra başlıyor. Başkanın reklam ve tanıtım ekibi işini iyi yapıyor, her hizmette başkanın ılımlı ve sempatik imajı bir kez daha parlatılıyor. İnsanlara mesafeli ve fazlasıyla ciddi başkan figüründen sonra Zolan daha ılıman bir portre çiziyor.

Teleferik Zolan’ınson icraatı. Başkan teleferikle tırmanışını ve zirve mücadelesini kendi adına sürdürüyor ve sürdürecek gibi görünüyor.

Lakin bu teleferik bu kadar yükü kaldırmaz. Kaldırmayacak. Bakanı, vekil adaylarıyla o kadar kalabalık bindiler ki 1 Kasım’da ya halatı koparacaklar, ya da bazıları dönüşte teleferikten çıkıp kendi olanaklarıyla tıpış tıpış yürüyerek inecekler zirvelerden. Başkan Zolan diğerleriyle birlikte düşmemek için kendini koruyacak, mecburen.

Denizli Halkının vergileri ve parasıyla yapılan teleferik bir kez daha hayırlı olsun. Seçimden sonra ben kebap ısmarlayacak dostumuzu alıp, kebaptan sonra bir keyif çayı içmeye gideceğim yaylaya. Siz de buyrun çaylar bizden…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 24 Ekim 2015, 20:58

Sadece DENİZLİ halkının VERGİSİ diyemezsiniz. Öyle bir ayrım yok vergi sisteminde. Tüm Türk halkının vergisi ile yapılmış. Gerek var mıydı sorusuna da bir cevap verir misiniz? Üniversite öğrencileri YÜKSEK KİRALARDAN evlerine geri gidiyor?

Zafer DÖNMEZ   -  Bağlantı 24 Ekim 2015, 15:48

2006 yılında bu projeyi dönemin mv Mehmet yüksektepe BLD BŞK Osman Yüksektepe ve orman bölge müdürü Adem oklu’nun önüne koyduğumda benden bir dahaki seçimlerde Mehmet yüksektepe için sponsor olmamı istemişlerdi. Ben Hakkı’mı helal etmiyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı