REKLAMI GEÇ

UMUDUMUZ ÇARŞI

17 Eylül 2012 Pazartesi

Beytüşşebap şehitlerinin toprağı soğumadan Afyon’daki cephanelik patlaması ile sarsıldık. 25 şehit daha! 15 tanesi kısa dönem asker. Bazıları üç beş günlük. Kısa dönem erler üniversite mezunu, bombayı, cephaneyi ancak filmlerde görmüş, beş ay askerlik yapacak çocuklar. Patlama, sabotaj mı değil mi tartışmaları sürüyor. Su işleri bakanı ilk gün “kaza” dedi ya, daha ne arıyorsun ey Kılıçdaroğlu? Bu hengame içinde Beytüşşebap’ın üstünü Afyon örttü.

Günlerdir ortalık toz duman. İki haftadır 25 şehidin aileleri önce Afyon’da, sonra Ankara’da evlatlarının naaşını alabilmek için elleri böğründe bekleşiyor. Belli ki çocukların bedeni paramparça, DNA bilmem nesi yapıp birleştirecekler. Dün açıkladılar, cenazeleri lehimli kutularda teslim edeceklermiş. Dayan yüreğim dayan!

Patlamadan iki gün sonra Vali ile Paşanın kilim muhabbetini izledik. Şaşırmış gibi yaptı çoğu. Hatta ayıplayanlar bile oldu. CHP’liler tepki gösterdiler bu duyarsızlığa, birkaç gün sonra cevaplarını da aldılar. Gata’da bekleyen şehit ailelerini ziyaret etmek isteyen CHP vekillerine önce “tamam” dediler. Sonra Paşanın emriyle “izin yok” deyip kapıdan döndürdüler. Kilim işini kurcalar mısın, al sana!

Hem siz Ancelina Coli misiniz kardeşim, öyle her yere girecek? Bak kadın sizin giremediğiniz Hatay’daki Suriye’lilerin kamplarına bile girdi. Sonra o acayip dudakları büzüştürüp, gözlerini süzerek kamplara olan hayranlığını dile getirdi. Türk hükümetine teşekkür etti. Ankara’da büyüklerimizi ziyaret etti. Sahi, Başbakana niye gitmedi ki? Bu arada dahiliye nazırımız İdris Naim beyin, Bayan Coli ile olan muhabbeti de gözlerden kaçmamalı.Yok kamplarda silahlı Suriye’liler varmış filan. Neymiş? Demek ki hepsi yalanmış.

Şehit sayısı günlük 10’u geçmezse haber bile olmuyor. Son bir ayda şehit sayısı 50’yi bulmuş ne gam! Yaşasın Ancelina, yaşasın köfte dudaklar, süzgün bakan gözler!

Afyon’un üstünü de Ancelina Coli örtüyor.

Memleket kan gölü! Bu Ancelina’nın memleketi ABD bile Türkiye’yi kendi vatandaşları için tehlikeli ülke ilan etti. Terör şehitlerinin tabutları art arda geliyor. Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler şimdilik ve hala “lanetle kınama” mesajları ile yetiniyorlar. Şehit cenazeleri dışında toplumsal bir tepki oluşmuyor. Oysa toplum barut gibi, yol açacak önderler arıyor.

Tam bu noktada ‘iş başa düştü’ diyen ve sosyal olaylara duyarlığıyla bilinen Beşiktaş’ın taraftar gurubu ÇARŞI devreye girdi; ÇARŞI TERÖRE KARŞI! İnönü Stadına kadar yürüyüş düzenlediler. Aynı gün Fenerbahçe’nin taraftar gurubu 12 NUMARA Kadıköy’de benzer bir yürüyüş düzenledi. Galatasaray taraftarının da katılımı ile. “Bu memleketin düşmanları bilsin ki ay yıldızlı bayrak sonsuza kadar dalgalanacaktır. Yaptığınız kalleş eylemler bizlerin vatan sezgisini bin kat daha arttırmaktadır. Van’da olan depremde millet birlik ve beraberliğini göstermişti. İzmir’den, Ankara’dan, Edirne’den her yerden yardım uzanmıştır. Biz Beşiktaşlılar sizlere sadece formalarımızı atkılarımızı değil sevgimizi yolladık. Vatan hainlerinin emellerini ulaşmasını birlikte önleyeceğiz” diyorlar.

Teröre karşı toplumsal tepkilere taraftar gurupları önderlik ediyor. Üzülelim mi, sevinelim mi siz karar verin…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı