REKLAMI GEÇ

YILAN HİKAYESİ

21 Nisan 2012 Cumartesi

Demokrasimiz çok geliştiği için öteden beri köyü kasaba, kasabayı ilçe, ilçeyi il yapma vaadi çok tutar.

Siyasetçi sallar, “sevgili bilmem nereliler oyunuzu verin sizi il yapalım”.
Vatandaş şakşak eder yaşa, varol, nurol!

Türkiye’de birçok örnek gördük. Kıç kadar Siirt’ten iki tane daha il çıkardılar zamanında. Batman, Şırnak. Rahmetli Menderes Kırşehir’i cezalandırıp ilçe yapmıştı bir dönem. Denizli’de kasabalardan ilçeler çıktı.

Akköy, Honaz, Serinhisar, Bekilli, Baklan hatta Çardak’la bitişik Bozkurt gibi. Kızılcabölük tufaya geldi. Her seçimde ilçe yapacağız diye verdiler coşkuyu sonra tıs. Peki ne oldu kasabalar ilçe, ilçeler il olunca? Gökten para mı yağıyor? Fabrika mı kuruluyor? Aslında vatandaşa giren çıkan yok. İlçeye bir kaymakam, iki savcı, bir hakim ve birkaç kamu görevlisi geliyor. Hepsi o kadar. Denizli’de sonradan kurulan ilçelerin hiçbirinde adliye kalmadı. Adalet bakanlığı birkaç sene içinde kapattı adliyeleri. İyi de yaptı.

Denizli’nin Büyükşehir olması uzun yıllardır tam bir yılan hikayesi. 1989-1999 arasında 10 yıl boyunca Ali Marım çabaladı durdu. Denizli Büyükşehir olsun diye. Niye? Denizlinin gözünün içine girmiş bir çok uyduruk kasaba belediyesi vardı. Kınıklı, Bağbaşı, Kayhan, Gümüşler,Üçler, Servergazi vs. belediyeleri kapansın kent bütünlüğü sağlansın diye. Ona kısmet olmadı. 1999-2004 arası Ali Aygören Ankara yolunu aşındırdı, aynı nedenle. Ona da kısmet olmadı. Refahyol koalisyonu iktidardı. Vaadler bol keseden verildi yine; Denizli’yi Büyükşehir yapalım mı?

2002 genel seçimlerinde tüm partiler Denizli’yi Büyükşehir yapma vaadinde bulundular. AKP iktidar oldu. Büyükşehir 2004’e yetişmedi. 2004 yerel seçimlerinde aynı vaad.

2007 milletvekili seçiminde tezgah aynı. Denizli’yi Büyükşehir yapacağız.

2009 da başka bir şey olduk. Bütünşehir… Yetmez ama olsun bari dedik.2010 da anayasa değişikliği halk oylamasında aynı vaade devam. Beşir Atalay, Ekim ayında ilk işimiz Denizli’yi Büyükşehir yapmak olacak, dedi. İki sene geçti, sonuç gene cız.

2011 milletvekili seçiminde aynı terane. 2009 da seçilen ve vurup kırmasıyla tanınan bütünşehirin belediye başkanı meclise gitti. Bir yıldır bir ses yok.

20 yıldır hikaye sürüyor. 2014 yerel seçimine iki yıldan az bir zaman kaldı. En geç 2013 mart ayına kadar oldu oldu. Olmadı gene kalır bu iş. Olursa başımız göğe mi erecek?

Bugünlerde AKP’nin Büyükşehir projesinin kokusu yavaş yavaş çıkmaya başladı. Denizli ilinin tamamı büyükşehire dahil edilecekmiş. Yani? Çameli’nin Elmalı köyü de, Kale’nin İnceğiz’i de, Bekilli’nin Sırıklı’sı da Denizli’ye bağlanacak. Vay be! Köyler mahalle olup, ilçelere, ilçeler de büyükşehire bağlanacak. Sonrası malum. Adı mahalle, köylerde imar planı uygulanır, koyun ağılı yapana basarsın cezayı, su parayla, emlak vergisi cabası.

Yeter mi? yetmez.

Asıl amaç ne?
Birincisi, muhalefet partilerinin kazandığı Çivril, Sarayköy, Güney, Bekilli,Serinhisar, Acıpayam, Baklan, Kale gibi ilçelerin belediyelerini almak. İkincisi Denizli merkezde, belediyeyi Büyükşehir adıyla muhalefete kaptırmamak. İlçelerden köylerden gelen oylarla elde tutmak.Ne dersiniz, Bu proje tutarsa Nihat Bey geri gelir mi?

Bu hamur daha çok su kaldırır. Yılan hikayesi daha devam eder…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

alice   -  Bağlantı 26 Nisan 2012, 16:59

I like than but,Im no under stand

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı