REKLAMI GEÇ

EGE’NİN EFESİ PAHOY

EGE’NİN EFESİ PAHOY

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun, İzmir’de gerçekleştirdiği Kulüplerarası Halk Oyunları Zeybek Grup Yarışması’na, Denizli adına katılan Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu, büyükler stilize dalda birinci oldu.

/ DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2010 Çarşamba, 17:59

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun (THOF) İzmir’de gerçekleştirdiği Kulüplerarası Halk Oyunları Zeybek Grup Yarışması’nda 41 ekip yarıştı. Yarışmaya, Denizli adına katılan Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu, Denizli yöresi oyunlarıyla, büyükler stilize dalda 92.60 puanla birinci oldu. Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu, gençler stilize dalda ise ikinci oldu.

PAHOY Yönetim Kurulu üyesi Dilek Semerci, “dansçılarımızı ve oyun eğitmenlerimizi bu büyük başarıdan dolayı kutluyoruz. 4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştireceğimiz PAHOY 24. Yıl Dans Gecesi öncesi büyük bir moral depoladık. Şimdiki hedefimiz, Eylül’de yapılacak olan Türkiye finalinde de aynı başarıyı yakalamak. Oyuncularımızın bu başarısını, kendilerini Kasım’da KKTC Cumhuriyet Törenlerine götürerek ödüllendireceğiz. Onun öncesinde de PAHOY olarak Temmuz’da Danimarka, Eylül’de de Hollanda’ya giderek ülkemizin ve kentimizin adını tüm Dünya’ya duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı