REKLAMI GEÇ

PAHOY Kıbrıs’ta festival buluşmasına katıldı

PAHOY Kıbrıs’ta festival buluşmasına katıldı

Uluslararası Festivaller Birliği (UFB ) 2016 yılı 2. dönem toplantısı İskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Kasım 2016 Perşembe, 13:36

Düzenlenen toplantıya K.K.T.C. Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, UFB Başkanı Atilla İpek, K.K.T.C. Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa, konuklar Sırbistan Novipazar Belediye Başkanı Nihat Biseviç , Azerbaycan/Bakü Yasama Belediyesini temsilen Gülare Guliyeva, İBB Kültür A.Ş. Kültür Müdürü Müşdat Uluçam ile birlikte Belediye Başkanları , birliğe üye bulunan 54 uluslararası festival ve dernek yöneticileri katıldı.

Toplantıda Denizli’yi Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve PAHOY Başkanı Deniz Semerci temsil etti.

pahoy-kibris-toplanti-1

Toplantı sonunda değerlendirme yapan PAHOY Başkanı Deniz Semerci, festivallerin dünyada barışı ve kardeşliği sağlamanın en önemli unsurlarından birisi olduğunu belirterek, “Bu nedenle çok değerli işler yaptığımızın bilinmesini festivallere ve bizim gibi derneklere destek olunmasını isteriz. UFB’nin bugün geldiği noktada da mutlu olmamak elde değil. 12 yıl önce başlattığımız birliktelik bir çığ gibi büyüdü ve bu aşamaya geldi. Türkiye’nin dünyada Halk Oyunları ve El Sanatlarının ön planda olduğu festivallerle tanıtımına katkı sağlamak ve daha kaliteli festivaler yapabilmek amacıyla kurduğumuz birlikteliğin temelini atmış olmanın PAHOY olarak onurunu ve gururunu yaşıyoruz “ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı