REKLAMI GEÇ

PAÜ’DE TİYATRO ZAMANI

PAÜ’DE TİYATRO ZAMANI

PAÜ Tiyatro Kulübü Hayal Perdesi Oyuncuları’nın ev sahipliğinde, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Üniversiteler Arası II. Tiyatro Festivali başlıyor.

/ DENİZLİHABER / 19 Nisan 2010 Pazartesi, 18:38

Bugüne kadar sadece üniversite ile yetinmeyip Denizli halkına da perdelerini açan PAÜ Tiyatro Kulübü, sahnesini Türkiye üniversitelerine bırakıyor. Festival süresince birçok oyunun oynanmasının yanı sıra kuramsal söyleşi ve tartışma, atölye çalışmaları ve en önemlisi tiyatro dostluğunun daha da pekiştirilip Denizli’de sanatın daha aktif hale gelmesi amaçlanıyor. 26 Nisan’da başlayacak olan Hayal Perdesi Oyuncuları 2. Tiyatro Festivali, 2 Mayıs’ta sona erecek. Tüm oyunların ücretsiz olarak sunulacağı festivalde, Hayal Perdesi oyuncuları 9 üniversite tiyatrosunu bir araya getiriyor. Festivaldeki 12 oyun Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda ve PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Festival kapsamında, ses-nefes-beden eğitimleri, ışık-dekor atölyesi olacak. Festival kapsamında, ‘Tiyatronun eğitsel yönü’ isimli bir konferans da verilecek.

26 Nisan’da PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde, saat 17.30’da Hayal Perdesi oyuncuları Büyük Sünnet Düğünü isimli oyunu sahneye koyacak.

27 Nisan’da, PAÜ KKM’de, saat 13.00’te, Mimar Sinan GSÜ Devlet Konservatuvarı oyuncuları, ‘Bir Düş Alışverişi’ isimli oyunla sahnede olacak. Aynı gün ve saatte Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, ‘Kirli Eller’ isimli oyunu, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda sahneleyecek. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, ‘Müfettiş’ isimli oyunu da saat 20.00’de, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahneye koyacak.

28 Nisan Çarşamba günü, saat 20.00’de, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü oyuncuları, ‘Kafes’ isimli oyunu, PAÜ KKM’de sahneleyecek.

29 Nisan Perşembe günü, Süleyman Demirel Üniversitesi Tiyatro Kulübü, saat 13.00’te, PAÜ KKM’de, ‘Ayak Bacak Fabrikası’ isimli oyunu sahneye koyacak. Kulüp, aynı oyunla, aynı yerde saat 20.00’de seyircileri ile buluşacak. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda, 29 Nisan Perşembe günü Dokuz Eylül Üniversitesi Eylül Ateşi Tiyatro Kulübü, ‘Palavracı Asker’ isimli oyununu, saat 20.00’de sahneleyecek.

30 Nisan Cuma günü, PAÜ KKM’de, Afyon Kocatepe Üniversitesi Tiyatro Kulübü, ‘Memurun Faslı’ oyununu, saat 20.00’de sahneleyecek.

1 Mayıs Cumartesi günü, saat 13.00’te, PAÜ KKM’de, Akdeniz Üniversitesi Ekip 399, ‘Resimli Osmanlı Tarihi’ isimli oyunuyla sahnede olacak. Aynı gün PAÜ KKM’de, ‘Cimri’ oyunu saat 17.00’de sahnelecek. Anadolu Üniversitesi Özdüşüm Oyuncu Atölyesi ‘Karol’ isimli oyunu ise yine PAÜ KKM’de saat 20.00’de sahneye koyacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı