REKLAMI GEÇ

Şair Yahya Kemal Beyatlı anıldı

Şair Yahya Kemal Beyatlı anıldı

Türk edebiyatının önde gelen şairlerinden Yahya Kemal Beyatlı, vefatının 58’inci yıldönümünde Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğunun düzenlediği etkinlikle anıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2016 Cuma, 12:13

Şair Yahya Kemal Beyatlı’yı anma programı Çatalçeşme Oda Tiyatrosu salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Şiir Kulübü ve sanatseverler katıldı.

Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Kabukçu, programın açılışında yaptığı konuşmada, “Denizli’de sanata ve şiire yönelik birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede geçtiğimiz ay geniş katılımla düzenlediğimiz Yaren Şairler Şöleni’nin ardından bugün Türk şiirine öncülük etmiş olan usta Şair Yahya Kemal Beyatlı’yı eserleri ile anacağız” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sanata ve sanatçıya destek olmaya devam ediyoruz. Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğumuz da bugün yine unutulmaz bir gece yaşattılar. Büyük beğeni toplayan bu etkinlik ile usta şairimiz Yahya Kemal Beyatlı eserleri ile de anıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

denizli-buyuksehir-yahya-kemal-bayatli-anma-1

Gecede, Şerif Kutludağ tarafından Yahya Kemal Beyatlı’nın hayatını anlatan bir sunum gerçekleştirildi. Kent Şairleri Topluluğu ve PAÜ Şiir Kulübü üyeleri tarafından Yahya Kemal Beyatlı’nın şiirleri okunurken, usta sanatçının bestelenmiş eserlerini de Terennüm Grubu seslendirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı