REKLAMI GEÇ

AYÇEKİRDEḠİ ÇITLATALIM

28 Mayıs 2018 Pazartesi

Ayçiçeği güneşe benzeyen yapısıyla gün içinde, güneş ışınlarına doğru hareket ederek dans eder. Ayçiçeğinin güneşle olan dansı içerdiği yüksek besin miktarının da delilidir.

Ayçiçeğinin içerisinde selenyum, bakır, vitamin E, vitamin B1, B3 ve B6, folat, fosfor, manganez, magnezyum, triptofan bulunur. Bu protein, vitamin ve mineraller savunma sisteminin güçlü olmasında, cilt, saç ve tırnakların sağlıklı görünmesinde, kas krampının ve baş ağrısının azalmasında, kan yapımında, kanser, hipotiroid, depresyonun ve erken yaşlanmanın önlenmesinde önemli rolü vardır. Şeker, Parkinson hastalığı riskinin, hafıza problemlerinin (Alzhemir) ve felç (stroke) azalmasına yardımcı olur. Kalp damar sağlığına positif katkısından dolayı, “kötü” LDL kolesterol ve yüksek tansiyon oluşma riskini azaltır.

Günde 2 yemek kaşığı ayçiçeği çekirdeğinin içi tüketilebilir. Ayçiçeği çekirdeği yüksek ısıya hassas olduğundan uzun süre dışarıda ısıya maruz kalmamalıdır. Buzdolabında hava almayan kaplar içinde saklanmalıdır.

Ayçiçeği çekirdeği çimlendirilerek tüketildiğinde içerisindeki bütün vitaminler ve mineraller hücreler tarafından daha iyi absorbe edilir. En iyi etkiyi almak için, ayçiçeği çekirdeğini çimlendirerek taze filizlerinin tüketmenizi tavsiye ederim. Evde çok kolay bir şekilde çimlendirebilirsiniz. Bunun için toprak gerekmez.

Evde çekirdek içinin ezmesi hazırlanarak da tüketilebilir. 1/2 kilo ayçiçeği çekirdeği önceden ısıtılmış (160C) fırında 10 dakika kavrulduktan sonra blendir yardımıyla toz haline getirilir. İçine 2 yemek kaşığı saf bal ve 3 yemek kaşığı organik hindistan cevizi yağı ve biraz da vanilya ekleyerek tekrar blenderdan geçirip akıcı hale getirilir. Buzdolabında ağzı hava almayan kaplarda saklayarak tüketilebilir.

Ayçiçeği çekirdeğinin kalp damar sağlığına pozitif etkisinden dolayı “kötü” LDL kolesterol ve yüksek tansiyon oluşma riskini azaltır. Kanserin önlenmesi, yaşlanmanın geciktirilmesi, daha az baş ağrısı ve kas krampları, sağlıklı cilt, saç ve diğer pek çok olumlu etkisinden yararlanmak için, günde düzenli olarak 2 yemek kaşığı ayçiçeği çekirdeği içinin tüketilmesini öneriyorum.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı