REKLAMI GEÇ

LENF DOLAȘIMINIZI ARTTIRIN

22 Ağustos 2022 Pazartesi

Lenfatik sistem, vücudun büyük bir dolaşım sistemidir. Kötü işleyen bir lenfatik sistem, kronik hastalığın gelişimi ile ilişkilidir.

Lenfatik sistem, evinizdeki kanalizasyona benzer. Kanalizasyonlardan herhangi birinde tıkanıklık olduğunda ne gibi olumsuz etkiler olur? Hoş olmayan bir koku oluşur, klozet sifonu çekilemez, yemek, saç ve bakteri gibi partiküller giderde tıkanır. Tıkanıklığa neden olan sorunun kaynağı bulunup temizlendiğinde atıklar tekrar borulardan serbestçe akar.

Tıpkı borular gibi, lenf sistemi de tıkanabilir. Bu tıkanıklık göğüs ağrısı, yorgunluk, egzama, kronik cilt sorunları, karında şişkinlik, baş ağrıları, vücut katılığı ve zayıf bağışıklık gibi olumsuz sağlık sorunlarına yol açabilir.

İşlevlerini korumak için giderlerin düzenli olarak temizlenmesi, bir borunun tıkanmasını önlemek için iyi bir stratejidir. Bununla birlikte, lenfatik sisteminizi etkili bir şekilde arındırmak, sağlığınız ve iyiliğiniz için çok önemlidir. Lenfatik sisteminizin sağlığını iyileştirmek için neler yapabilirsiniz?

Düzenli egzersiz lenfatik sistemin çalışmasında önemlidir. Hızlı yürüyüş, dans etmek, trampolinde atlamak örnek olarak verilebilir. Kısacası hareketli olmak için gün içinde bahaneler bulun.

Stresinizi azaltma çareleri arayın. Stres lenf dolaşımını yavaşlatır. Yoga, meditasyon, derin diyafram nefesi, iyi hissettirecek yayınların okunması, doğru vücut duruşunda durmak gibi stres azaltacak yöntemler denenebilir.

Terleme yoluyla toksinlerin vücuttan atılması sağlanabilir. Bunun için terlemeye neden olacak kadar yoğun egzersiz, sauna, hamam gibi yöntemler yararlıdır.

Essiac çayı, enginar yaprağı, devedikeni gibi bitkiler kullanılabilir.

Vücudu kuru olarak fırçalamak, gözenekleri açar, altta yatan lenfatik dolaşımı teşvik ederek ter bezlerini uyarır. Ölü deri hücrelerini ve toksik atıkları temizlemeye yardımcı olur. Savunma sisteminin güçlenmesine katkı sağlar. Cilt kalitesini arttırır.

Anti-inflamatuar gıdalardan, özellikle çiğ meyve ve sebzelerden oluşan bir diyet tüketmek, vücudu nemlendirmeye ve alkali bir ortamı teşvik etmeye yardımcı olur. Patojenler alkali bir ortamda gelişemezler. Taze ve sağlıklı yiyeceklerin tüketilmesi, lenf sıvısında durgun olabilecek patojenlerin uzaklaştırılmasını hızlandırır.

Lenf sisteminin %95’i sudan oluşur. Yeteri kadar su tüketimi önemlidir. Limonlu suyu yudumlamak harika bir detoksifikasyon stratejisidir çünkü sadece vücudu nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda alkali ortam sağlar.

Lenfatik sistemin düzgün çalışması, bağışıklık sisteminin sağlığı ve vücut dengesi için esastır. Lenfatik sistem, hücreleri oksijenlendirmek, atıkları ortadan kaldırmak ve detoks yapmak için günlük dikkat gerektirir. Yukarıda belirttiğim lenfatik sistemin iyileştirme yöntemlerini uygulamak sağlığınız için önemlidir.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı