REKLAMI GEÇ

SAĞLIKLI YAȘAM İÇİN OZON

16 Mayıs 2022 Pazartesi

167 yıldır ozon tıpta kullanılmaktadır. Birinci dünya savaşında kangren ve yaralar ozonla tedavi edilmiştir. 1926’da Dr. Otto, Berlin’de kanserin hücre düzeyinde oksijen azlığından meydana geldiğini bildirip, bu buluşu ile Nobelle ödüllendirilmiştir.  Ozon 1998’den bu yana Türkiye’de kullanılmaktadır.

Ozon tedavisi iki amaçla uygulanır:

* Uzun, genç ve sağlıklı yaşam için ozon tedavisi. Hastalanmadan önce hücrelerin, dokuların, iç organların normal çalışmasını devam ettirebilmesi, dokulara oksijen miktarının arttırılması ve yaşlanmayla ortaya çıkabilecek dejeneratif değişikliklerin oluşmasını engellemek amacıyla vücudu koruyucu olarak kullanılır.

Ozon tedavisini Kraliçe Elizabeth ve İngiliz kraliyet ailesi uzun ömürlü ve daha sağlıklı yaşam için kullanan en meşhur ailelerdendir.

* Hastalıklar için ozon tedavisi: Kişinin hastalıklarına yönelik ve oluşan zararların geri dönüşümü veya ilerlemesini engellemek için yapılır.

Ozon tedavisi; atar damar hastalıkları, kronik inflamatuar hastalıklar (ülseratif kolit, chron hastalığı, KOAH, gonartroz gibi), bel boyun fıtığı, fibromyalji, kronik yorgunluk, bağışıklık sisteminin düşüklüğü, enerjiyi artırmak için, şeker hastalığı ve şekerin neden olduğu sekonder rahatsızlıklar (yaralar, dolaşım bozukluğu), kolesterol, obezite gibi hastalıkların tedavisine ek olarak uygulanan alternatif bir tedavi seçeneğidir. Hastanın yaşam kalitesini arttırmak için kemoterapiye destek olarak kullanılır.

Ozon virüsün güçlü dış kılıfını parçalar. Virüslerin yaşamlarını bozar. Vücudun antioksidant sistemini aktive ederek savunma sistemini güçlendirir. Bunun için Corona da dahil çeşitli viral hastalıklarda kullanılır. Zonaya bağlı ağrıların tedavisinde de tercih edilir.

Ozon damar cidarının yenilenmesini, damar elastikiyetini ve kılcal kan dolaşımını arttırır. Dokuların daha iyi oksijenlenmesini sağlar. Yapılan araştırmalarda ozon tedavisinin inme,  kalp damar hastalıklarında ve dolaşım bozukluğunun yarattığı patolojik ilerlemeyi engelleyen biolojik bir yanıt oluşturduğu gösterilmiştir.

Ozon şeker ve kolesterol metabolizmasını düzenler. Vücut metabolizmasını hızlandırır. Hayat tarzı- beslenme değişikliği ve egzersizle beraber ozon tedavisi kullanıldığında kolesterol-şeker kontrolü sağlandığı gibi kilo verilmesi de kolaylaşır.

Ozon eklem ve kıkırdak dokusunun yenilenmesine katkı sağladığı için eklem ve kıkırdak problemlerinde kullanılır.

Ozonun sağlık bakanlığının onayladığı üniversitelerden mezun olmuş profesyoneller tarafından uygulanmalıdır. Kişinin problemine uygun dozlarda, ozona dayanıklı malzemelerin ve tek kullanımlık filtrelerin kullanılması önemlidir. Ozon korizif bir gaz olduğundan plastikleri eritir. Uzun vade de ozona dayanıklı malzeme kullanılmadığında vücutta biriken plastik kalıntıları yarar yerine zarar getirebilir.

Ozon tedavisi almak için hasta olmayı veya ağrılarınızın başlamasını beklemeyin. Ozon sağlıklı yaşam için koruyucu bir tedavi yöntemidir. Ne kadar erken başlanırsa o kadar hücrelerinizi korumuş ve oksijenlendirmiş olursunuz.

Sağlıklı ve güzel günlere…

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı