REKLAMI GEÇ

HANGİ ENERJİYİ KULLANIYORSUNUZ?

20 Haziran 2022 Pazartesi

Bir otomobilin yalnızca benzinle çalışması gibi, insan vücudu da yalnızca bir tür enerji olan kimyasal enerji ile çalışır. Daha spesifik olarak, vücut biyolojik iş yapmak için yalnızca belirli bir kimyasal enerji veya yakıt biçimi kullanabilir-adenosin trifosfat (ATP). Bu da hücrelerin enerji kaynağı olan mitekondriden üretilir.

Uyanabilmek, günü devam ettirebilmek, konsantre olabilmek, ders çalışabilmek gibi durumlarda gün içinde daha fazla enerjiye ihtiyaç duyulduğunda, eğer doğal enerji sistemi çalışmıyorsa:

Geçici, sahte bir enerji artışı sağlayan kafein, şeker, enerji içecekleri ve diğer uyarıcılarla enerji artışı sağlanabilir. Bu enerji beyni aşırı uyarır veya vücudunuzun birkaç saat boyunca stres hormonlarıyla çalışmasına neden olur. Böylece kendi başınıza enerji üretme yeteneğinizi kaybedersiniz. Bu enerjiyi üretmek için bu içeceklere bağımlı hale gelinir.  Gün içinde sürekli yorgun, bitkin hissedildiği için bu içeceklerin miktarı da giderek artar.

Vücudun kendi yerleşik enerji kaynağı olan “mitokondri”den üretilen enerji, sınırsız enerji verecek kadar güçlüdür. Çocukların sahip olduğu enerjidir.

Mitokondriden elde edilen enerji sağlıklıdır,  Yüksek enerji seviyeleri sağlar ve uzun ömürlülüğü artırır. Bu enerji ağrıyı azaltır, ruh halini ve beyin sağlığını iyileştirir.  Derin ve onarıcı uykuyu destekler.  Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için soğuk algınlığı ve gripten çok daha az hasta olunur. Bol miktarda güç ve dayanıklılıkla egzersiz yapmayı kolaylaştırır. Konsantrasyonu arttırdığı için üretkenliği arttırır. Stresli durumlardan daha kolay baş etmeyi sağladığından endişeyi azaltır.

Vücudun doğal enerji üretme yeteneğinden yararlanmanın daha akıllıca bir seçim olduğu apaçıktır. Sağlıklı mitokondriye sahip olmak tamamen mümkündür.

Hangi enerji yolunu vücudunuz kullanıyor?

Eğer sahte enerji üretimi olan kahve gibi içeceklerle enerji sağlayarak güne başlıyorsanız, mitekondrileriniz iyi çalışmıyor demektir. Bunun nedenlerinin araştırılması için profesyonel bir destek alınarak eksiklerin tamamlanması, doğru beslenme ve hayat tarzı değişikliklerinin yerleşmesi, toksinlerin hücrelerden uzaklaştırılması, ozon tedavisi ile hücrelerin oksijenlenmesi, damardan doğru vitamin ve mineral takviyesi ile bunların hücre içine geçişi nin hızlanmasını sağlamak önemlidir.

Geçici enerji üretimiyle ve bunun yarattığı bağımlılıkla hayat kalitesi ve genel sağlık sağlanamaz. Çünkü vücut sürekli stres hormonlarına maruziyetten hasara uğrar. Bu hasar uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Kronik yorgunluk, Alzhemır, kalp-damar hastalıkları, şeker hastalıkları gibi.

Kalıcı sağlıklı hücrelerimizin ürettiği enerji ile gününüzü kolayca geçirin!

Sağlıklı ve güzel günlere…

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı