REKLAMI GEÇ

DÜŞÜK KALORİLİ DİYETLER ŞİŞMANLATIR

12 Aralık 2016 Pazartesi

Düşük kalorili diyetlerin ve gıdaların yenmesinin zayıflattığına, yaşlanmayı engellediğine ve hayatı uzattığına inanılır. Uygulamada duygusal yıpranma dahil, vücuda yarardan çok zarar verdiği görülmektedir.

Zayıflamak isteyen birçok kişi, günlük kalori ihtiyacını azaltarak zayıflayacağını düşünmektedir. Bunun için öğünler atlanır, yağ yenmez, kalori değeri düşük içecekler (diyet soda, diyet kola…) içilir ve yiyecekler tüketilir, şeker yerine geçen kalorisi düşük tatlandırıcılar (aspartam, sakkarin,…) kullanılır.
Diyetten birkaç gün sonra, vücut depo enerjisini bitirdiği için, daha fazla iştah açılır, şekerli gıdalara ve kahveye karşı eğilim artar. Eğer bu açlık hissi uzun süre daha devam ederse, bağırsak florasını negatif yönde etkileyeceğinden depresyona neden olur.

Vücudumuz yaşamı sürdürmek için yaratılmıştır. Ona yapılan herhangi bir tehditte koruma mekanizması harekete geçer. Kilo vermek amacıyla yapılan kalorisi düşük diyetler ile yeteri kadar kalori alınıp enerjiye çevrilemediğinden, vücut bunu tehdit olarak kabul eder. Daha fazla enerji üretmek için de daha fazla yağ depolar. Çevremizde birçok diyeti deneyip, sonradan daha fazla kilo almış ve depresyona girmiş insanları görmekteyiz.

Sağlıklı çözüm olarak neler yapılabilir?

Üstünde diyet yazan (diyet kola, diyet bisküvi…) ve paketlenmiş kalorisi kimyasal tatlandırıcılarla azaltılmış ürünler kullanılmamalıdır.

Kaliteli yağlar (balık yağı, zeytin yağ, tereyağı, Hindistan cevizi yağı…) yeterli oranlarda günlük tüketilmelidir.

Meyve sularından uzak durulmalı, meyvelerin az şekerli olanları tercih edilip egzersizden sonra yenilmelidir.

Düzenli egzersiz yapılmalıdır.

Vitamin D seviyesi normalin üzerinde olmalıdır.

Vücudu kaloriden yoksun bırakarak kilo verilmez. Diyetler kişinin günlük aktivitesine, yaşam tarzına ve kişinin sorunlarına göre özel hazırlanmalıdır. Her diyet herkes için değildir. Sağlıklı, dengeli beslenmek ve yeteri kadar kalori almak hem iştahı azaltacak, hem de duygusal tatmin sağlayacaktır.
Kilo vermek yaşam tarzının ve alışkanlıkların değişimi ile mümkündür.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı