REKLAMI GEÇ

NEFESLE KAN BASINCINIZI DÜŞÜREBİLİRSİNİZ

19 Mart 2018 Pazartesi

Yüksek tansiyon, damar hastalıklarının en önemli sebeplerinden biridir.

Türkiye’de giderek artan ve toplum sağlığını büyük ölçüde tehdit eden bir sağlık problemi haline gelmiştir. Her üç kişiden biri yüksek tansiyonlu olmasına karşın, birçok kişi yüksek tansiyonu olduğunun farkında olmadan veya tedavi almadan hayatını devam ettirmektedir.

Stres ile yüksek tansiyon birbirleriyle ilişkilidir. Stres arttıkça, stresin damarlar ve diğer organlar üzerindeki negatif etkisi de artar.

Araştırmalar her 10 kişiden 9’unun doğru nefes almadığını göstermektedir. Doğru nefes almayanlarda vücuttaki oksijen miktarı düşer, sinir sistemi strese girerek organlara ve damarlara zarar veren stres hormonu salgılar. Kan akımını azaltır. Bu durum yüksek tansiyon dahil bir çok sağlık problemlerine (kalp krizi, felç, şeker hastalığı, hafıza kaybı, depresyon, vücutta iltihaplanmalar, şişmanlık…) neden olur. Halbuki derin ve yavaş diafram nefesi, sinir sistemini yatıştırır ve stres hormonunu azaltır. Doğru nefes alma yüksek tansiyon dahil, stres kaynaklı bir çok hastalıkların önlenmesinde tedavi yöntemi olarak önerilmektedir.

Araştırmalar 30 saniye içinde 6 defa derin diafram nefesinin burun yoluyla (nefes alma – verme suresi yaklaşık 5 saniye) alıp-vermenin yüksek tansiyonu 3.4-3.9 birim düşürdüğünü göstermiştir.

Sabah ve akşam, en az 5 dakika, kesintisiz, derin ve yavaş diyafram nefesi çalışma egzersizlerini öneririm.

Bunun alışkanlık haline getirilmesi, kan basıncının dengelenmesine, kalp hızının yavaşlamasına, vücudun sakinleşmesine ve organların yenilenmesine yardımcı olacaktır.

Nefes yoksa hayatta yoktur. Doğru nefes alıp vermek sağlıklı olmanın temelidir. Doğru uygulamak koşuluyla günlük hayata geçirilen diafram nefesi yüksek tansiyon dahil birçok stres kaynaklı hastalıkların büyük ölçüde önlenmesine katkı sağlayacaktır.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı