REKLAMI GEÇ

PAPATYALAR DALINDA KALMASIN

14 Mayıs 2018 Pazartesi

Papatya ilkbaharda doğanın uyanışını müjdeleyen, kırların her bir tarafını güneş ve güneş ışınlarına benzer yapısı ile süsleyen, kendiliğinden yetişen güzel kokulu bir çiçek ve şifalı bir bitkidir.

Papatyanın şifalı bir bitki olarak kullanılması binlerce yıl öncesine dayanır. Doğal iltihap kurutucu ve yüksek antioksidan özelliğinin yanı sıra, sinir sistemini yatıştırır, vücutta rahatlamayı sağlar. Bu özelliklerinden dolayı endişeyi (panik atak) ve stresi azaltır, kasları gevşetir, uyku kalitesini arttırır, adet sancındaki kas kramplarını azaltır. Stres kaynaklı mide (gastrit, mide krampı gibi) ve barsak (irritable bağırsak sendromu, gaz) sorunlarına yardımcı olur. Ayrıca hemoroit, diş eti iltihaplanmalarında, alerji, astım, boğaz ağrısı, sivilce, egzama ve cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.

Yapılan araştırmada beslenme ve yaşam tarzı değişikliği ile beraber düzenli papatya çayı içenlerin tiroit kanser riskinin az olduğu gösterilmiştir.

Bir kahve kaşığı kurutulmuş veya taze papatyayı bir su bardağı kaynamış sıcak su içine koyup 5 dakika bekletip içebilirsiniz. İsteğe göre çay soğuduktan sonra biraz bal ilave ederek tatlandırabilirsiniz. Ayrıca, papatya çayını cilt temizliğinde kullanabilir, ılık pamukla gözlerinize kompres yaparak gözlerinizi dinlendirebilirsiniz.

Polen ve papatyaya alerjiniz yoksa herhangi bir kanı sulandırıcı (warfarin gibi) ilaç almıyorsanız, düzenli olarak akşam bir bardak içeceğiniz papatya çayı sağlığınıza ve sinir sisteminizin yatışmasına doğal olarak katkıda bulunacaktır.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı