REKLAMI GEÇ

YUMURTA SARISI YENMELİ

5 Mart 2018 Pazartesi

Yumurta sarısındaki lutein; gözlerin daha iyi görmesini, choline; hafızanın korunması, beyin, sinir ve kalp damar sağlığı, çinko; saç, tırnak, cilt güzelliği, kolesterol; hormonların dengelenmesinde, iyi huylu kolesterolün arttırılmasında (HDL) önemlidir.

Yapılan araştırmalar kolesterol değeri yüksek yumurta sarısının tüketilmesinin hiçbir kalp ve damar hastalıklarına ve felce neden olmadığını göstermiştir.

Yumurta sarısının sağlık üzerindeki bu muhteşem etkilerinden yararlanmak için, yumurtanın organik doğal ortamda yetişen ve hiçbir katkı maddesi ile beslenmemiş tavuklardan gelmesi çok önemlidir.

Yumurtanın besleyici değerinden maksimum fayda sağlamak için, yumurta sarısının ısıya maruz kalmaması gerekir. Kızartılan veya çok haşlanan yumurtanın besleyici özelliği kaybolur. Yumurta sarısının çiğ olarak tüketilmesi içerisindeki besinlerin maksimum alınmasını sağlar. Yumurtanın 3 dakika pişirilerek sarısının sulu yenmesi de yararlıdır.

Yumurtanın uzun süre pişirilmesi veya kızartılması içerisindeki besinlerin okside olmasına ve vücutta kronik iltihaplanmalara neden olacağından uzun dönemde yarar yerine zarar getirebilir.

Uzun süre ısıya maruz kalan yumurta sarısının besleyici özelliği azaldığından dolayı sindirimi, çiğ veya az pişmiş yumurta sarısına göre daha zordur.

Haftada 12 tane organik ve fazla ısıya maruz kalmamış yumurta sarısı tüketmek, iyi kolesterol (HDL) değerini yükseltir, kötü kolesterol (LDL) değerini yükseltmez, kalp-damar hastalıklarına ve felce neden olmaz.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

mahmut yurdakul   -  Bağlantı 6 Mart 2018, 00:44

Hocam teşekkür ederim.Yazılarınızı takip ediyorum

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı