REKLAMI GEÇ

Meğer 3 kez yanmış

Meğer 3 kez yanmış

Hüsamettin Ataman Denizlihaber okuyucuları için arşiv belgelerini araştırdı. Denizli Belediye Sanat Merkezi’nin ilk kez 1920’lerde yandığını ortaya çıkardı. Aynı arazide üç yangın da belediye sinemalarını yakarak kül etti. İşte o araştırma

/ DENİZLİHABER / 23 Ocak 2012 Pazartesi, 12:25

Denizli Belediye Sanat Merkezi’nde çıkan ve binayı neredeyse kül eden yangının yankıları sürüyor. Denizlileri üzüntüye boğan dev yangınla ilgili farklı iddialar da peşi sıra geliyor. Denizli Belediye Sanat Merkezi’nden önce aynı yerde bulunan Belediye Sinemaları, 1976’de bir yangınla benzer bir şekilde yanarak kullanılamaz hale gelmişti.

Mimar Hüsamettin Ataman, yerel tarih araştırmaları ve bununla ilgili yayınlarıyla tanınıyor. Ataman, Denizlihaber okurları için arşivlerini taradı ve bakın nasıl bir ilginç tesadüfe daha rastladı. Belediye Sanat Merkezi’nin olduğu alanda aslında Cumhuriyet’in ilk yıllarında da bir sinema binası vardı. Ve ne tesadüf ki bu bina da bir yangın sonrası kullanılamaz hale geldi. Arşivden o güne ait belge, gazete ve fotoğraflara da ulaşan Ataman, Belediye Sanat Merkezi binasının kaderi olan yangıları sizler için derledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı