REKLAMI GEÇ

Belediye Zeybekci için ağaç kesti

Belediye Zeybekci için ağaç kesti

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi inşaatı sırasında ağaçların kesildiği iddiası CHP’lileri harekete geçirdi. Belediye görevlileri inşaat alanına girişe izin vermeyince, CHP’liler demir korkulukları aşıp alana girdi ve kesilen ağaçları medyaya gösterdi. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan CHP’nin açıklamalarına ”Bunun adı insafsızlıktır” diye yanıt verdi.

/ DENİZLİHABER / 15 Aralık 2012 Cumartesi, 17:14

Ağaçların kesilmesine tepki gösteren CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, bazı partililerle inşaat alanına gidip basın açıklaması yapmak istedi. Ancak, inşaat alanına girmelerine izin verilmedi. Bunun üzerine CHP’liler demir korkulukları aşıp, kesilen ağaçları medya mensuplarına gösterdi ve tepkilerini dile getirdi.

YURTSEVEN ‘KATLİAMI BELGELEDİK’

Denizli’de ağaç katliamı yaşandığını iddia eden CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, 100’ün üzerinde asırlık ağacın kesildiğini savundu. Yurtseven, “Ağaç katliamı içimizi acıtıyor. Kongre ve Kültür Merkezi’nin yapılacağı İncilipınar’daki bölgeye gittik. Ancak, geldiğimizi haber alan şantiyedeki görevliler, kapıları kilitleyerek içeri girmemize engel olmaya çalıştı. Biz de duvarları aştık, içeri girdik ve katliamı belgeledik. AKP Milletvekili ve MKYK üyesi Zeybekci için gerçekleştirilen katliamı suçüstü yaparak fotoğraf ve video görüntüleriyle belgeledik. Denizli, AKP’nin ve Nihat Zeybekci’nin çiftliği değildir. Bu rezalet, AKP’nin yüz karası olarak boynunda asılı kalacaktır. Hangi vicdanla bu asırlık çam ağaçlarının kesilmesine göz yumdular bunu Denizli halkının vicdanına bırakıyoruz” dedi.

ZOLAN ”BUNUN ADI İNSAFSIZLIKTIR”

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan akşam saatlerinde yazılı bir açıklama yaparak CHP’li Yurtseven’in iddialarına cevap verdi. Zolan  ”Denizli Belediyesi olarak CHP Merkez İlçe Başkanı tarafından yapılan açıklamalara bugüne kadar cevap vermedik. Bunun nedeni, siyaseti kutsal bir kurum olarak görüp, insanlara ve kurumlara çamur atarak prim yapmak isteyenlere bu imkanı vermeme hassasiyetimizdi. Ancak Ömer Yurtseven tarafından bugün yapılan açıklamalar sadece karalama ve çamur atmaya yönelik olmayıp, aynı zamanda ciddi ithamları da içinde barındırıyor. Bu nedenle vatandaşlarıma saygımdan dolayı bu açıklamayı yapma gereğini duydum’’ dedi.

Zolan açıklamasının devamında ‘’Belediye Başkanlığı döneminde Denizlimizi pek çok önemli ilkle tanıştıran, gecesini gündüzünü sevdalı olduğu kenti için harcayan ve en önemlisi Denizlimizi Türkiye’nin örnek kentlerinden biri haline getiren önceki belediye başkanımız ve şu anki milletvekilimiz Sayın Nihat Zeybekci’nin ismini taşıyan bu merkeze neden karşı çıkıldığının gayet iyi farkındayız. Şurası çok iyi bilinmelidir ki, bu kente çok şey kazandıran Sayın Nihat Zeybekci’nin ismini taşıyor diye daha yapımına başlanmadan karalanmaya çalışılan kongre ve kültür merkezimiz, CHP anlayışının karşı çıktığı diğer eserlerimiz gibi Türkiye’nin örnek projelerinden biri olacaktır” dedi.  Zolan  ”Bu insanlar, Denizli Belediyesi’nin sadece geçtiğimiz yıl 150 bin fidanı toprakla buluşturduğunu bilmiyorlar mı? Bu kentin farklı noktalarında var olan 800 yıllık çınar ağaçlarını tedavi ettiğimizi, Denizli’nin yeşil alan miktarını her yıl bir önceki yılın iki katına çıkardığımızı görmüyorlar mı? Bugün Denizli’nin yeşil alan miktarını 6 milyon metrekareye çıkartan bir belediyeyi insafsızca eleştirmek ne büyük bir insafsızlık ve haddini bilmezliktir’’ dedi.

Yorumlar

murat   -  Bağlantı 14 Ocak 2013, 18:49

onu kesme,burayı kazma,gökyüzünemi yapılacak bu altyapılar,tesisler ne acayip işlerle uğraşıyoruz.kaldıki zeybekcinin bu şehre yaptırdığı ve sunduğu yeşil alanları parkları nasıl inkar edebiliriz.sırf adı zeybekci kültür merkezi diye bu işler bu hale gelmemeli.herkese saygılar.

necati   -  Bağlantı 2 Ocak 2013, 14:48

incili pınardan başka yermi kalmadı denizlinin ortasına kültür merkezi yapılıyor merak ediyorum buraya gelen katılımcılar araçlarına nereye koyacaklar denizli belediyesi vatandaşa hizmet edeyim derken yapılan işler vatandaşa eziyet hizmetine dönüşmüş durumda belediye yetkilileri gidip baksınlar bağ başında kazılan yoların durumu ne halde yapılan çalışmaya hiç bir sorumlu gelip kontrol etmiyor taşeron firma anlaşmalara uygun şekildemi yapmış soran yok bakanda yok bağbaşı sokakları tam bir rezalet içinde duruyor

denizligil   -  Bağlantı 19 Aralık 2012, 23:44

1. İncilipınar’da yapımı devam eden yeni Kongre ve Kültür Merkezi inşaatı sırasında ağaçların kesildiğini medyada üzülerek gördüm. Mesele kesilen ağaçların yerine yenisinin dikilmesiyle telafi edilecek bir durum değil. Hepimiz biliyoruz ki bir ağaç 100 yılda büyür. İşin kolayına kaçılması çok yanlış. Pekala inşaat ağaçlar kesilmeden de uygun bir şekilde yapılabilirdi. O kongre merkezinde çevre konulu bir panel ya da konferans hangi yüzle yapılacak çok merak ediyorum. Denizli halkı olarak ortak bir çevre bilinciyle meseleyi siyasi malzemeye-çekişmeye çevirmeden tepkimizi göstermeli, yapılan bu çevre katliamını ve sorumlularını kınamalıyız.

ramiz   -  Bağlantı 16 Aralık 2012, 21:56

CHP ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI ARIYOR HİÇ ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI OLURMU BUZAĞI İNEĞİN ALTINDA OLUR YANLIŞ YERDE ARIYORSUNUZ ARMAYA DEVAM EDİN BUDA BİZİ GÜÇLENDİRİYOR.

zafer   -  Bağlantı 16 Aralık 2012, 11:51

Başkan ne hikmetse asıl konu olan kesilen ağaçlardan tek kelime bile söz etmemiş.Ne demiş cihan sultanı;Ormanlarımdan bir ağaç kesenin başını keserim!…

irfan   -  Bağlantı 16 Aralık 2012, 10:43

feda olsun ….

BULENT   -  Bağlantı 16 Aralık 2012, 02:37

BAŞKANIN YAPTIĞI AÇIKLAMA YİNE SİYASİ BİR MANEVRADIR. EĞER İTHAM İSE İTHAMLARA CEVAP VERMEMİŞ YİNE İNCE BİR MANEVRA İLE KENDİ REKLAMINI YAPMIŞTIR. KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ İNŞAATI İÇİN O AĞAÇLAR KESİLDİ Mİ KESİLMEDİ Mİ ONA CEVAP VERMELİDİR.

Dişi kartal   -  Bağlantı 15 Aralık 2012, 23:11

Sonunda birileri çıkıp ağaç katliyamına dur dedi, yollar yapılırkende ortadaki ağaçları gözlerini kırpmadan kestiler, fotoğraf çekip orman bölge müdürlüğüne gönderdim ama bir sonuç çıkmadı, aynı şekilde geçen hafta istiklal mahallesinde istiklal sağlık ocağının karşısındaki ara sokaktaki yıldızevlerin yanındaki çam ağacını kestiler, orman bölgeyi aradık, onlar belediye bakıyor dedi, belediyeyi aradım park ve bahçeler bakıyor dedi, park ve bahçeleri aradım orman bölgeyi ara dediler böyle bir kısır döngü ama o ağaçlar kolay yetişmiyor.

birsen   -  Bağlantı 15 Aralık 2012, 21:20

Ağacı öyle görünce bende üzüldüm.Ağaçlar bizim geleceğimiz.Yaş kesen baş keser.Artık büyük şehir olacağız diye her önüne gelen yalnış işler yapıyor.Önce temizlik gelir her tarafta çöpler birde en temiz şehir seçilmiş.Biz inanmıyoruz,sabrediyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı