REKLAMI GEÇ

Önce durdular ardından ‘Diren Gezi’ Yazdılar

Önce durdular ardından ‘Diren Gezi’ Yazdılar

Denizli’de Taksim Gezi Parkı’na protestosuna yaklaşık 200 kişi aynı anda ‘Duran Adam’ yaparak destek verdi. 5 dakika süren eylem sonrası protestocular arasındaki 39 kişi yere yatarak ‘Diren Gezi’ yazdı.

/ DENİZLİHABER / 19 Haziran 2013 Çarşamba, 09:42

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA) 

Taksim Gezi Parkı’ndaki eylemlere destek Denizli Delikliçınar Meydanı’nda protestolarla devam ediyor.
denizli-duran-adam-eylemi-ic
Taksim’de bir kişinin ayakta saatlerce hareketsiz durarak yaptığı eylemine Denizli’den de destek geldi. Meydanda toplanan yaklaşık 200 kişi, 5 dakika boyunca ayakta hareketsiz şekilde durdu.

Yoldan geçen vatandaşların şaşkınlıkla izlediği eylemde aralarında çocuklarında bulunduğu eylemciler ayakta bir süre hareketsiz şekilde durarak Taksim Gezi Parkı direnişe destek verdi.

Daha sonra eylemci gruptan 39 kişi yere yatarak ‘Diren Gezi’ yazısı oluşturdu. Yere yatanların etrafında toplanan vatandaşlar, ‘Her Yer Taksim Her Yer Direniş’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’ sloganları attı.

Pazartesi akşamı Taksim Meydanı’nda hareketsiz bekleyerek başlattığı eylemle “Duran Adam” adıyla direniş eylemlerinin fenomeni haline gelen Erdem Gündüz’ün lise öğrenimini Denizli’de tamamlamıştı.

anos

Yorumlar

muhammet   -  Bağlantı 4 Temmuz 2013, 01:06

bu duran adamlarla kadınları çınar meydanındaki yeni camide teravih namazı için durmaya davet ediyom kötümü olur tek taşla iki kuş hem sevap alıp hemde hükümeti devirmiş olurlar 🙂

ah ulan rıza   -  Bağlantı 19 Haziran 2013, 20:25

Simdik sevgılı denizlili klavye erbabı, gelin soyle yapalım:eteginde hukmu olan varsa bir tv.de oturup konusak..tabiii utanması ve vefası olmayanları oncelik verecegim konusma icin,neden mi: sadece bari.,denizlinin halı gibi yollarına bakıp utansımlar diye

kenan   -  Bağlantı 19 Haziran 2013, 19:31

yeter artık abartıyosunuz ya herşeye toplanmaya başladınız. ilk toplanmanızın bir amacı vardı; taksimdeki direnişçilere polisin tavrı tamam anladık da ya bu ne şimdi ? artık toplumun davranışları değişiyor sonumuz hayır olsun..

İsmail Tekeci   -  Bağlantı 19 Haziran 2013, 15:16

“Klavye Entelliği” zor(!) zanaat.

Ömer D.   -  Bağlantı 19 Haziran 2013, 15:12

birlik olacaksak gelin benim gibi düşünün. birlik olmak diye bişey yok. kimse birlik olmasın.herkes istediğini düşünsün ve söylesin birlik olunan yerde demokrasi olmaz. bu 12 eylül faşizmiydi. demokrasi de yalnızca seçim değildir. seçim dışında da yurttaşlar seslerini yönetime duyurmaya çalışır. fikirleri azınlıkta kalanlar yok sayılmaz ve hayatlarına karışılmaz.

Onur KOVACI   -  Bağlantı 19 Haziran 2013, 12:10

Sevgili tanercaner ; Akp hükümetinin “kendi içinde” ne halt yediği beni ilgilendirmez.Şunu iyi bilmemiz gerek , Türkiye Cumhuriyeti , halkındır. O parti,bu parti ,şu parti sadece belli sürelerde ” temsilcilik” görevi yapar.Lakin şuan halk Akp hükümetine “ders vermek amacıyla” devlete zarar vermekte.Ve bu insanların ne marşla ne bayrakla ne bağımsızlıkla ilgili olduklarını düşünmüyorum.Hükümetler gidicidir.Aslolan Türkiye Cumhuriyeti’dir ve yapılan protestolar devletimize zarar vermektedir.Hükümetin politikalarında yanlışlık varsa bunun cevabını Atatürk zamanında vermiştir zaten : ” Geldikleri gibi giderler.” Bunun cevabı sandıktır.Malum Türkiye Cumhuriyeti,demokratik,laik ve sosyal bir hukuk devletidir.Dış güçler bahsettiğim Aslolan Türkiye Cumhuriyeti’nden son derece rahatsızlar ve bunun çaresi olarak 70’de ,80’de olduğu gibi tekrar bir sağ-sol çatışması hazırlamaktalar bunu yakalanan İran ve Rus sözde eylemcilerden anlıyoruz.Görüşleriniz için teşekkür eder ve bir de bu açıdan bakmanızı rica ederim.Saygılarımla…

Mustafa Kozanoğlu   -  Bağlantı 19 Haziran 2013, 11:32

Sizin her dediğinizi yapmak zorundayım.

tanercaner   -  Bağlantı 19 Haziran 2013, 11:06

onur bey,bence taksim için duranlar istiklal marşı söylenirkende hazırola geçenlerdendir.ama hükümetin akil heyetinin toplantılarında,akp nin kongrelerinde istiklal marşı söylenirken ayağa kalkmayanlar vardı.ve düne kadar akp mitinglerinde akp bayrağı sallanırken,türk bayrağıyla eylem yapanlara polis müdahele yaparken hükümet çark edip türk bayrağına sahip çıkmaya başladı.bence yapılan yanlışlıkları saysak sayfalar almaz.

Reyhan Demirel   -  Bağlantı 19 Haziran 2013, 10:51

Sayın Onur Kovacı sen taksim için duran insanların, İstiklal Marşı okunurken durmadığını nereden biliyorsun?

Yaman   -  Bağlantı 19 Haziran 2013, 10:22

Bence bir yerde değil bir çok yerde yanlışlık var.Gezi Parkı adıyla başlayan;trilyonlarca masrafa yol açan bu protesto bence tadı kaçırdı.Eğer bir hesap sorulacaksa seçim zamanı sandıkta sorulmalı.4 ölüm ve yüzlerce yaralanmanın olduğu bu protestolarda zararı yine biz gördük. Yıkılan,yakılan,kırılan,bozulan bir yana görünmeyen büyük zararlarda söz konusu.Gösterilerde yapılan taşkınlıklar yüzünden ki sadece eylemcileri kastetmiyorum,polisinde hatalı müdahaleleri ile gösteri bölgelerindeki esnaf büyük zararda.Otel rezervasyonları iptal,turizm bu sene zaten başlamadan bitti,küçük esnaf kan ağlıyor ki ekonomimiz zaten çok iyi değildi.Şimdi şu soru çok önemli;bu zararı kim karşılayacak?Tabi ki biz karşılayacağız.Hem iktidara gelen tüm partilere vergi yükündeki fazlalığı şikayet ediyoruz hem de ortalığı yakıp yıkıyoruz.Zarar gene bize.Bu para gene bizden çıkacak.Bir an önce eskisinden çok daha güçlü bir Türkiye yaratmalıyız.Sandıkta verdiğimiz gücü,tekrar sandıkta alırız.Bizi bölmeye,zarara uğratmaya,gücümüzü azaltmaya çalışanlara gün yüzü göstermemeliyiz.Ben şahsım adına hiç bir partinin hiç bir liderini desteklemiyorum ve politikalarını da beğenmiyorum ama bu uğurda da kimseye zarar verme taraftarı değilim.Gün birlik olma günüdür,gün güçlü olma günüdür.

Onur KOVACI   -  Bağlantı 19 Haziran 2013, 09:47

İstiklal Marşı okunduğu zaman hazır ola geçmeyenler,taksim için duruyorlarsa bir yerde büyük bir yanlışlık var dmektir.Hemde çok büyük.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı