REKLAMI GEÇ

MB HATIRA ORMANI’NA 24 BİN 839 FİDAN

MB HATIRA ORMANI’NA 24 BİN 839 FİDAN

Orman Haftası kapsamında, Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği etkinlikleri içerisinde, Denizli Valiliği, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından desteklenen Merkez Bankası Hatıra Ormanı’na, 24 bin 839 fidan dikildi.

/ DENİZLİHABER / 22 Mart 2011 Salı, 14:53

Merkeze bağlı Yeşilyayla köyünün Çam Mahallesi’nde düzenlenen törene; Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, İl Çevre ve Orman Müdürü Hamdi Akan, Merkez Bankası Denizli Şube Müdür Yardımcıları Cemal Şahiner ve Özcan Işık, Yeşilyayla Köyü Muhtarı Sebahattin Çolak, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Hamdi Akan, 20 hektarlık bir alanda 24 bin 639 kızılçam ve fıstıkçamı fidanı dikildiğini söyleyerek, 2010 yılında 1780 hektarlık bir alanda ağaçlandırma, erozyonla mücadele ve rehabilitasyon çalışması yaptıklarını, 2011 yılında ise 1900 hektar daha çalışma yapmayı planladıklarını söyledi.
Yeşilyayla Köyü Muhtarı Sebahattin Çolak, son yıllarda yapılan çalışmalarla köylerinde orman sahasının genişlediğini söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu da Orman Haftası’nın kutlu olmasını dileyerek, Denizli’de yüzde 46 oranında devlet ormanının bulunduğunu, bu oranın da Türkiye ve dünya ortalamasının iki katı olduğunu belirtti. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, yıllardır mevcut ağaçların tüketildiğine ve yeni fidanların dikilmediğine dikkat çekerek, son yıllarda bunun bilincine bakarak yerel yönetimler ve ilgili müdürlüklerle birçok bölgede ağaçlandırma çalışması yapıldığını, Denizli Belediyesi olarak ise son 5 yılda ağaçlandırma mevsiminde 200 bin fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Vali Yavuz Erkmen, Denizli’de ormana karşı ve yeşile karşı gösterilen sevginin kendilerini mutlu ettiğini, Denizli’nin yarısının ormanlarla kaplı olduğunu söyledi. Önemli olanın boş alanları yeşillendirilmek olduğunu vurgulayan Vali Erkmen, bu anlamda gayret gösteren herkese teşekkür etti. Merkez Bankası’nın verdiği bu desteğin diğer kurumlara ve sivil toplum örgütlerine örnek olmasını dileyen Vali Erkmen, sahanın ağaçlandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından fidanlar toprakla buluşturuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu