REKLAMI GEÇ

SAFAHAT’A BÜYÜK İLGİ

SAFAHAT’A BÜYÜK İLGİ

Denizli Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günleri kapsamında “Safahat: Akif dönüyor, ya siz neredesiniz?” adlı tiyatro oyununu ücretsiz sergiledi.

/ DENİZLİHABER / 23 Mart 2011 Çarşamba, 11:05

Ünlü tiyatrocu ve oyuncu Ahmet Yenilmez ´in rol aldığı oyun, büyük ilgi gördü. İstiklâl Marşı’nın şairi Ersoy’un yedi ciltlik manzum eseri Safahat´tan yola çıkarak hazırlanan ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi´nde sahnelenen oyunu Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Mahmut Güngör, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, eski belediye başkanlarından Ali Aygören, çok sayıda akademisyen ve yüzlerce kişi seyretti.

İlgi büyük olunca, salonun merdivenleri de insanla doldu. Uğur Uzunok’un yazdığı, Hilali Hasanov’un yönettiği tek perdelik oyunda, Mehmet Akif’i Yenilmez canlandırdı. Safahat’ın, şairin hayatından kesitlerle sunulduğu oyunda şairin edebi kimliği, örnek kişiliği ve ahlaki değerlere bağlılığı vurgulanırken sıkıntı ve yokluklar içinde geçen ömrünü, kültür değerlerini korumaya ve vatanına adadığına işaret edildi. Yaklaşık 1 saat süren oyun, uzun süre ayakta alkışlandı.

Oyundan sonra bir açıklama yapan Ahmet Yenilmez, Akif´in vefat ettiği evin müzeye dönüştürülmesi için yetkililere eposta gönderilmesi çağrısında bulundu. Başkan Yardımcısı Çınar ve Rektör Bağcı ise sanatçı Yenilmez´e plaket takdim etti. Çınar, “Oyuna özellikle gençlerimizin ilgi göstermesi bizi çok sevindirdi. Millî şairimizi anlamaya çalışan gençlerin fazla oluşu çok güzel.” dedi. Oyundan sonra seyircilere, belediyenin kültür yayınları arasında çıkan, Mehmet Akif Ersoy´un “Babam Mehmet Akif Ersoy” kitabı hediye edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu