REKLAMI GEÇ

TEKNOKENT 1. YAŞ GÜNÜ KUTLAMASI

TEKNOKENT 1. YAŞ GÜNÜ KUTLAMASI

Pamukkale Üniversitesi Yerleşke alanında yaptırılan ve geçen yıl açılışı gerçekleştirilen Teknokent’in açılışının birinci yılı, düzenlenen kokteylle kutlandı.

/ DENİZLİHABER / 28 Aralık 2010 Salı, 18:16

Teknokent binasında gerçekleştirilen kokteyle; Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli İhracatçılar Meclisi Başkanı Süleyman Kocasert, akademisyenler ve Teknokent’te faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, kokteylde yaptığı konuşmada “Denizli’nin Valiliği, Belediyesi, odaları, milletvekillerimiz, Devlet Bakanımız Selma Aliye Kavaf çok uzun zamandır Teknokent’in kurulması için emek harcadılar. Şirketi 2008 yılında kurabildik. Ama sonra her şey hızlandı. 2009’un başında temel atıp, sonunda bitirip, 2010 yılının başında binayı işletmeye açtık. İlk kısmı 4500 metrekarelik bina. Şu anda 41 şirket çalışıyor. Yaklaşık 36 proje işliyor. Bu projeler bittiğinde Denizli ekonomisine büyük katma değer sağlanacak. Amacımız ek bloklarla 13 bin 500 metrekare Teknokent ana binasını bitirip proje sayısını 300’e çıkarabilmektir” dedi.

Vali Yavuz Erkmen, Teknokent’in yapımında büyük emeği olan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’a 1 yıl gibi bir sürede bitmesi için mali desteği vermeleri nedeniyle teşekkür ederek başladığı konuşmada, “Hepimiz biliyoruz ki Türkiye’de bu işlerin kurulma süreci biraz uzundur. Ama Denizli’de kısa sürede olması bu desteklerle olmuştur. Bizim bütün temennimiz, kısa süre sonra bu yaptıklarımızı da kafi görmeyip çok daha güzel şeyleri başarmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamamızdır. Özellikle üniversitenin araştırmacı kimliği ile bir taraftan da şehrin kurumları ile birlikte, gelecekte çok daha güzel yeniliklerin yapılacağını ve Denizli’nin ekonomik ve sanayi alanındaki büyümesine çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Değişik yerlere bakıldığında, çok büyük mesafe aldıklarını görüyoruz ama Denizli bu açığı da hızla kapatacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu