REKLAMI GEÇ

TÜRKİYE’DE İŞ KAZASI SEBEBİYLE ÖLÜM RİSKİ YÜKSEK

TÜRKİYE’DE İŞ KAZASI SEBEBİYLE ÖLÜM RİSKİ YÜKSEK

Özel İdare Müdürlüğü bünyesinde görev yapan işçilere verilen seminerde konuşan Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nadir Savaş Öter,Uluslararası Çalışma Örgütü kayıtlarına göre ülkemizde sigortalı her bir işçinin iş kazası sebebiyle ölüm riski ortalama 0.5 olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2011 Perşembe, 15:52

Denizli İl Özel İdare Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 120 işçiye ‘İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Eğitimi’ verildi.İl Özel İdare Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 nolu hizmet binasında gerçekleştirilen eğitimde konuşan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Honaz Meslek Yüksek Okulu İş Güvenliği Öğretim Görevlisi Nadir Savaş Öter, “İş güvenliğinde eğitimin başlıca amacı, çalışanları korumak ve işyerinde işletme güvenliğini sağlamaktır. Çalışanların, işyerinde iş kazası ve meslek hastalıkları gibi olumsuz koşullardan korunmasıyla, beden ve ruh bütünlükleri açısından rahat ve güvenli bir ortamda çalışmak üzere eğitilmeleri sağlanmalıdır. İşyerinde alınacak tedbirlerle iş kazalarından, güvensiz ve sağlıksız çalışma ortamlarından doğabilecek makine ve motor arızaları ile kayıplar ve tehlikeli ortamlar çalışanların iş güvenliği konusunda eğitilmeleri ile ortadan kaldırılabilir” dedi.

İşçi sağlığı ve iş güvenliğinde eğitimin, işyerlerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan, çalışanların sağlığı ve güvenliklerine zarar verecek koşullardan korunmaları için çalışanlara yönelik olarak yapılan, sistemli bilinç ve eğitim çalışmalar olduğunu belirten Öter, sözlerine şöyle devam etti:”Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) kayıtlarına göre ülkemizde sigortalı her bir işçinin iş kazası sebebiyle ölüm riski ortalama 0.5 iken Avrupa’da bu oran 0.1’dir. Ülkemizde çalışanların hizmet öncesi ve hizmet içindeki iş güvenliğindeki eğitim eksikliği, o derece bilinçsiz bir seviyededir ki, çalışanlar ve işverenler iş güvenliği eğitim çalışmalarını gereksiz görerek yadırgamaktadırlar”İş kazalarında işverenin yükümlülüğü, güvenlik tedbirleri, yasal hak ve yükümlülükleri hakkında bilgiler veren Öter, tüm tedbirlerin işin en başında alınması gerektiğini söyledi. Eğitimin sonunda Öter, personelin sorularını da yanıtladı.

İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Halil Toprak da iş kazalarının en büyük nedeninin eğitimsizlik olduğunu belirterek, “İşçilerimizin daha bilinçli çalışabilmeleri ve iş kazalarını en aza indirebilmek bir eğitimi vermeyi uygun gördük. Bu tür eğitimlere büyük önem veriyoruz ve kurum bünyesinde görevli personelin kendini yetiştirmesi ve mesleki alanda daha çok bilgi sahibi olmaları için eğitim seminerleri düzenlemeye devam edeceğiz. Personelimizin başta kendi işleri ve her konuda donanımlı ve bilgi sahibi olmasını istiyoruz. Önümüzdeki aylarda da farklı eğitim konularında personelimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu