REKLAMI GEÇ

Belediye geri adım atmıyor, iş makineleri parkta

Belediye geri adım atmıyor, iş makineleri parkta

Merkezefendi Belediyesi’nin Gerzele Mahallesi’nde Fatih Camii’nin karşısında bulunan parkın bir bölümünü organik ürün pazarına dönüştürme projesi, halkın tepkisine rağmen sürüyor. Gerzele halkının düzenlemeyi istemediklerini ortaya koyması ve bunun için imza toplamalarına rağmen belediye geri adım atmadı, parka iş makineleri geldi, çimler kazınmaya başlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2016 Salı, 12:49

Merkezefendi Beleadiyesi’nin Gerzele Mahallesi’ndeki Fatih Cami karşısında bulunan parkın bir bölümünde organik tarım ürünlerinin satılacağı dükkanların yapılmasıyla ilgili karar vatandaşların tepkisini çekmiş, kararın uygulanmaması için girişimlerde bulunmuşlardı.

denizli-gerzele-mahallesi-is-makineleri-parkta-cimleri-kaziyor-2

Merkezefendi Belediyesi’ni bu kararından vazgeçirmek için görüşmeler yapan, bundan bir sonuç elde edemeyince geçtiğimiz pazar günü parkta eylem yaparak imza kampanyası başlatan vatandaşların talebi karşılık bulmadı.

İŞ MAKİNELERİ PARKA GELDİ
Mahalle sakinlerinin ısrarlı tepkilerine rağmen geri adım atmayan Merkezefendi Belediyesi’nin iş makineleri parkta çalışmalara başladı. İş makineleri ilk etapta parkın yeşil dokusunu oluşturan çimleri kazımaya başladı.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA DA İŞ MAKİNELERİ GÖNDERİLMİŞTİ
Geçtiğimiz hafta cuma günü de Merkezefendi Belediyesi tarafından bölgeye iş makineleri gönderilmiş, vatandaşların tepkisi nedeniyle görevliler herhangi bir çalışma yapmadan geri dönmüştü.

denizli-gerzele-mahallesi-organik-urun-pazari-tepki-anons

TALEPLERE OLUMSUZ YANIT VERİLMİŞTİ
Merkezefendi Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Görgüç ve Fen İşleri Müdürlüğü ile yüz yüze görüşme taleplerine “karar verildi, park yapılacak” yanıtını aldıklarını belirten Gerzeleliler, bu gelişmenin ardından “Parkımıza sahip çıkıyoruz” sloganıyla imza kampanyası başlatmıştı.

Ancak, ne gösterilen tepkiler, ne de imza kampanyası belediyenin projeden vazgeçmesine yetmedi.

Yorumlar

Elvan   -  Bağlantı 25 Ekim 2016, 16:30

Var olan İmar planlarını değiştirip beton yığınlarından yeşil alana, parka dönüştürdüğünüz neresi var? İmar planlarındaki değişikliği parkları, bahçeleri ve yeşil alanlar yaratmak yerine yok etmek için yapıyorsunuz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 31Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu