REKLAMI GEÇ

Denizli’nin siyasetçi fabrikası: TAVAS

Denizli’nin siyasetçi fabrikası: TAVAS

Denizli siyasetine her dönem damgasını vuran Tavas, 2014 yerel seçim sürecini enhareketli yaşayan ilçelerden biri. Tavas’ta siyasetin nabzı ise, İngilizlerin Hyde Parkı’nı aratmayan Belediye Parkı’nda atıyor.

/ DENİZLİHABER / 27 Kasım 2013 Çarşamba, 18:40

ŞENGÜL BOZ

Tavas, 10 belde 36 köyü ve 35 bin 205 nüfusu ile Denizli’nin 3. büyük ilçesi. 2011 genel seçim sonuçlarına göre 33 bin 477 seçmeni bulunan Tavas’ta,yerel seçim yarışının kıran kırana geçmesi bekleniyor.

SAĞ PARTİLERİN KALESİ

Sosyal demokrat partilerin 1950’den bu yana seçim kazanamadığı Tavas, Denizli siyasetine yön veren ilçelerden. AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, eski milletvekilleri Hasan Korkmazcan, M.KemalAykurt, Mehmet Gözlükaya ve Mehmet Kocabatmaz, Denizli Belediyesi eski bakanları Ali Marım ve Ali Aygören hemen akla gelen siyasiler.

galeri-anons

TAVAS’IN HYDE PARKI

Siyasetçinin bol yetiştiği ilçede siyasetin konuşulduğu yer, “Tavas’ın Hyde Parkı” olarak adlandırılan Belediye Parkı. Tavas’ın pazarı olan salı günleri bu park, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Hyde Parkı aratmayacak kadar hareketli. Kim ne söyleyecekse burada söylüyor. Dolayısıyla randevuların ve en hararetli tartışmaların adresi bu park oluyor. Belde belediye başkanları, muhtarlar, ilçenin renkli simaları, özetle herkesin ortak buluşma noktası Belediye Parkı.

ak-partli-adaylari-anons

AK PARTİ’DE GÖZLER ANKARA’YA ÇEVRİLDİ

2009 yerel seçimlerinde yüzde 45.6, 2011 genel seçimlerinde ise yüzde 51.95 oy alan AK Parti en hareketli parti olarak dikkati çekiyor.
Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay’ın aday olmadığı ilçede, AK Parti adeta aday adayı enflasyonu yaşıyor. Tam altı aday adayı temayül yoklamasına katıldı. İktidar partisinin mensupları, Ankara’nın kimi işaret edeceğini merakla bekliyor.

mhp-uslu-anons

KARİKATÜRİST ADAY

Muhalefet partilerinden MHP aday belirlemede elini çabuk tuttu.Kızılcabölük’ün MHP’li Başkanı Abdülkadir Uslu, bu kez şansını Tavas Belediye Başkanlığı için deneyecek. Beldesinin ilçeye bağlı bir mahalleye dönüşmemesi için harcadığı çaba ile dikkatleri toplayan Uslu, aynı zamanda sanatçı kimliğiyle de tanınıyor. Karikatürleri ile seçim dönemlerini mizahi bir dille hicveden Uslu, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

chp-hatipoglu-anons

CHP’DE DURUM

Sosyal demokratların 63 yıldır belediye yönetiminde olmadığı Tavas’ta diş hekimi Necip Hatipoğlu, CHP’den aday adaylığı başvurusunda bulundu. Garipköy Belediye Başkanı Osman Cun’un da adı aday adayı olarak geçiyor. Burada eğilim yoklaması yapmayan CHP’nin, başkan adayını ilçe örgütü ve parti üyelerinin uzlaşısıyla belirlemesi bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
5 Mayıs 2024 Pazar 3 17Hafif Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 1 20Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 4 23Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 6 24Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 6 24Az Bulutlu