REKLAMI GEÇ

Memuru bekleyen büyük tehlike

Memuru bekleyen büyük tehlike

Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, Devlet memurlarının iş güvencesinin tehdit altında olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2012 Çarşamba, 11:57

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kaynaklı olarak basına yansıyan 47 yıllık devlet memurları kanunu değişiyor başlıklı haberdeki “Devlet memurluğundaki ‘ömür boyu iş garantisi’ anlayışına son verilecek” ifadelerinin yer aldığını belirten Demirtaş, “Sendika olarak bu kaygımızın tek temeli, AKP iktidarının iş başına geldiği günden itibaren sergilediği icraatlar ve Hükümet yetkililerinin açıklamalarıdır. AKP İktidara geldiğinde ülkemizde kamuda çalışana taşeron firma elemanı 10 bin iken bugün 467 binlere ulaşmış; 4/B’li ve 4/C’li çalışan sayısında fahiş artışlar yaşanmıştır. AKP Hükümeti öğretmenleri dahi sözleşmeli statüde çalıştırmış ve bunda uzunca bir süre direnmiştir. İşte Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak, bu gerçekleri kamu çalışanlarına idrak ettirebilmek için yıllardır uğraş veriyoruz. Devlet memurlarının kadro güvencesini ortadan kaldıracak olan sözleşmeliliğin, bir memur atama statüsü olmaması için defalarca eylem, etkinlik ve mitingler tertip ettik. Bu konuyu kamuoyunu gündemine getirmek için yüzlerce basın açıklaması yaptık” dedi.

İŞ GÜVENCESİ TEHLİKEDE
Kamu çalışanlarının iş güvenliğinin ellerinden alınmak istendiğini kaydeden Demirtaş,
“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in “657 Sayılı DMK artık köhne bir kanundur. Bize 2012 model yeni bir kanun lazım” şeklindeki açıklamalarının, Sayın Başbakan ve diğer yetkililerin işçi memur ayrımının ortadan kaldırılmasına ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki iş güvencesinin elden geçirilmesine yönelik önerilerinin altında yatan tehlikeye dikkat çeken Genel Başkan Koncuk, “Kimse ben zaten yükümü aldım gidiyorum. Emekliliğime ne kaldı ki diye düşünmesin. Bir sabah uyandığınızda iş güvencenizin elinizden alındığını görebilirsiniz. Eminin Tekel işçileri de böyle düşünüyordu. Ama mahkum edildikleri durumu bütün Türkiye izledi. Cumhuriyet tarihi boyunca sahip olduğumuz en büyük kazanım iş güvencemizdir. Ve buna yönelik Hükümetin aleni bir kastı sözkonusudur” diyerek çalışanları uyarmış ve tedbir almaya davet etmiştir. Peki tedbir nedir? Kamu çalışanları iş güvencelerinin ellerinden alınmasına nasıl engel olabileceklerdir? Bunun tek bir yolu var. O da sendikal mücadele. Fakat burada dikkat edilecek husus; bağımsız, kararlı ve cesur mücadeleyi ortaya koyan sendikal yapılara destek verilmesidir. Aksi takdirde, yani, iktidarın taşeronluğunu yapan, kendini siyasi iradenin politikalarının tefsir makamı gibi gören, duruşunu çalışanlara göre değil politik tercihlere göre belirleyen sarı sendikaların mihmandarlığının kamu çalışanlarını getirdiği nokta ortadadır. Kamu çalışanları böylesi yapıları daha fazla palazlandırmamalı; kendi geleceğinin, çocuklarının geleceğinin, ülkesinin geleceğinin hayrı için gerçek sendikal mücadeleye dahil olmalı ve omuz vermelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı