REKLAMI GEÇ

Orhan Abalıoğlu EML’nin yapımına başlandı

Orhan Abalıoğlu EML’nin yapımına başlandı

Hayırsever İş Adamı Orhan Abalıoğlu tarafından, Sevindik Mahallesi’nde yaptırılan ve 4 milyon TL’ye mal olacak olan 40 derslikli Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

/ DENİZLİHABER / 12 Ekim 2009 Pazartesi, 18:15

Törene Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hayırsever İş adamı Orhan Abalıoğlu ve Abalıoğlu Ailesi’nin fertleri, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Hayırsever Orhan Abalıoğlu, 2008-2009 öğretim yılında açılan 32 derslikli Abalıoğlu Yem İlköğretim Okulu’ndan sonra, 1200 öğrenci kapasiteli Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi’nin de temelini atmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Avrupa Birliği sürecinde yetişmiş insan gücüne ihtiyaç var. Bu kişiler de meslek liselerinden yetişiyor” diyerek okulun yapılma sürecinde kendisine tüm desteği veren başta Vali Yavuz Erkmen olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz , “Gençlerimizi iyi donanımlı olarak yetiştirmek zorundayız. Bu da ancak ileri programların hazırlanıp öğretilmesiyle olur” dedi. İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir de, İl Genel Meclisi olarak eğitime büyük destek verdiklerini ifade ederek, İl Genel Meclisi’nin bütçesinin yüzde 20’sini eğitim yatırımlarına ayırdıklarını söyledi. Belediye Başkanı Zeybekci, Abalıoğlu Ailesi’nin yaptığı hayır işlerini anlatarak, Abalıoğlu Ailesi’nin daha çok kazanarak daha çok hayır işi yapmasını ve okulun hayırlı olmasını diledi. Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, yaptırılacak olan okulun Abalıoğlu Ailesi’ne prestij sağlarken, Denizli’nin bir dünya kenti olmasına da büyük katkı koyacağını söyledi. Teknik eğitimin önemine de değinen Erdoğan, dünya ile yarışılacaksa teknik eğitime büyük önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vali Yavuz Erkmen, Abalıoğlu ailesine yaptıkları hayır işleri için teşekkür etti ve geçen yıl Türkiye’deki en büyük ilk 500 firma arasında Abalıoğlu firmasının 108. sırada olmasının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, “Eğitim bizim geleceğimiz. Bu nedenle gençlerimizi ve çocuklarımızı çok iyi yetiştirmek zorundayız. Eğitime yapılan katkı, her türlü takdirin üzerindedir. Devletimiz en büyük kaynağı eğitime ayırmasına rağmen yeterli olmuyor. Burada da hayırseverlerimiz devreye giriyor” dedi. Hayırseverlere de çağrıda bulunan Vali Erkmen, “Burada yapılması gereken 10 atölyenin yapımı konusunda da, hayırseverlerimizi davet ediyoruz” dedi.

Orhan Abalıoğlu’na bir taahhütleri olduğunu, bunun da Denizli’de bir özürlüler okulu yapılması olduğunu anlatan Vali Erkmen, bu okulun yapımının da en kısa sürede gerçekleştirileceğini ve ailelerin endişe etmemeleri gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi’nin temeli Vali Yavuz Erkmen, Orhan Abalıoğlu, Abalıoğlu Ailesi’nin fertleri ve diğer protokol üyeleri tarafından atıldı. 40 derslikli okul, önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetiştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı