REKLAMI GEÇ

Adnan Binyazar PEV Okulları’nda

Adnan Binyazar PEV Okulları’nda

Türk dili ve edebiyatına katkılarıyla tanınan, dilin titiz işçisi yazar Adnan Binyazar, Özel PEV Okulları 9 ve 10. sınıf öğrencileriyle buluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Aralık 2016 Cuma, 10:57

Özel PEV Okulları, “Edebiyat öğretmez, ama edebiyatın öğrettiğini hiç kimse öğretemez” sözünden hareketle, eserleriyle nesillere ışık olacak Adnan Binyazar’ı 9 ve 10. sınıf öğrencileriyle buluşturdu.

Söyleşiye kendisiyle ilgili bilgi vererek başlayan Yazar Adnan Binyazar, eleştiri, deneme, roman, inceleme, araştırma türünde toplumun kültürel değerlerini öne çıkaran kitaplarını anlattı.

Kendisine, Orhan Kemal Roman Armağanı’nı aldıran “Ölümün Gölgesi Yok” adlı eseri ve çocukluğundan yola çıkarak yazdığı “Masalını Yitiren Dev” üzerine öğrencilerle söyleşen Binyazar, çocukluk çağının sanat için en zengin kaynak olduğunu ifade etti.

Gençlere kitaplarla dost olmalarını tavsiye eden Binyazar, iyi eserleri seçmeye başladıklarında gerçek birer okur olacaklarını ifade etti. İnsanın kendisini en iyi yazarak tanıyıp ifade edebileceğini belirten Binyazar, PEV’li öğrencilere yazmaktan korkmamalarını öğütledi.

Konuşmasında sık sık Atatürk’ün sözlerine de yer veren yazar, gençliğe güvendiğini, yeni neslin Türkiye’yi daha aydınlık yarınlara taşıyacağına inandığını vurguladı.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Binyazar, kitaplarını imzaladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı