REKLAMI GEÇ

Müsaadenizle Çocuklar Korosu, otizmli çocuklar için sahneye çıkıyor

Müsaadenizle Çocuklar Korosu, otizmli çocuklar için sahneye çıkıyor

Özel PEV Okulları anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Geçtiğimiz yıl “Müsaadenizle Çocuklar” adıyla oluşturulan okul korosu, bu yıl otizmli çocuklar yararına sahne alıyor. Anlamlı etkinlik, 6 Aralık Cuma günü Merkezefendi Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2019 Perşembe, 12:00

Özel PEV Okulları, eğitimde olduğu kadar sosyal sorumluluk alanında da fark yaratmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl öğrenci, öğretmen ve okul personelinin katılımı ile oluşturulan “Müsaadenizle Çocuklar Korosu” bu yıl ikinci konser için hazır.

OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN SAHNE ALACAKLAR
Okul içi etkinlik projesi kapsamında ortaya çıkan Müsaadenizle Çocuklar Korosu’nun bu yılki teması “90’lı yıllar”, hedefi ise otizmli çocuklar ile ilgili farkındalık yaratmak. DENTAŞ Özel Eğitim Uygulama Merkezi (DOÇEM) ile ortak geliştirilen çalışmayla konser tamamen otizmli çocuklara adandı. Konserden elde edilecek gelir ve sponsor kaynaklarının tamamı DOÇEM’e aktarılacak, iki eğitim kurumunun öğrencilerinin geliştirdiği kumbara kampanyasıyla da otizmli çocuklar desteklenecek.

Pamukkale Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, PEV Okulları Genel Müdürü Pınar Kaya ve Müzik Öğretmeni Seçil Doğan, çok özel projeye ilişkin açıklamalar yaptı.

PROF. DR. HASAN KAZDAĞLI: “FARKLILIKLARIN FARKINA VARMALILAR.”
Otizmli çocukların mutlaka eğitim sistemi içinde yer almaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, “Eğitim, otizmli birey için her şeyden önce ‘tedavi’ anlamına geliyor. Otizmi diğer engel gruplarından ayıran en önemli fark; erken tanı ve erken bireysel eğitim. Bu sayede otizmli çocuklar sorunlarının büyük bir kısmını aşabiliyor. Otizmin toplumda bilinirliğinin artması için hepimiz el ele vermeliyiz” dedi.

Müsaadenizle Çocuklar Korosu’nun 70 kişilik bir ekip olduğunu belirten Prof. Dr. Kazdağlı, “Koro geçtiğimiz yıl hayata geçti ve güzel bir çalışmaya imza attı. Gelen olumlu tepkilerden de yola çıkarak bu yıl etkinliğimizi otizmli çocuklar için yapalım istedik. Konser gelirini de otizmli çocukların yararına kullanalım diye düşündük. Otizmli çocukların eğitimi çok pahalı ve eğitim süreci sabır istiyor. 4-21 yaş grubundaki çocuklar için şanslıyız ki ilimizde bir okulumuz var. DENTAŞ, Özel Eğitimi Uygulama Merkezini çok güzel bir mimariyle hayata geçirdi” diye konuştu.

Hem PEV, hem de DOÇEM öğrencilerinin farkındalık kumbarası uygulamasını hayata geçirdiğini dile getiren Prof. Dr. Kazdağlı, “Sosyal sorumluluk alanında faal olmaya devam edeceğiz. Merkezefendi Belediyesine de ayrıca teşekkür ederim, konser için salonu bize tahsis ettiler. Güzel bir akşam geçireceğiz, izleyenler otizmli çocuklara ilişkin farkındalık yaşayacaklar” dedi.

PROF. DR. HASAN KAZDAĞLI: “BİLİNÇ ARTMALI”

Türkiye’de tespit edilebilen 1 milyon 200 binin üzerinde otizmli çocuk bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Kazdağlı, “Dünyayı bambaşka gözlerle gören ve keşfeden çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olmak, onlarla paydaş olmak güzel şeyleri de beraberinde getirecektir. Bilinçli bir şekilde yapacağımız her yatırım, mutlu çocuk ve mutlu aile olarak bize geri dönecektir” diye konuştu.

PEV OKULLARI GENEL MÜDÜRÜ PINAR KAYA: “PROJE, İYİLİK HAREKETİNE DÖNÜŞTÜ”

Müsaadenizle Çocuklar Korosu’nun ortaya çıkış sürecini ve gelişimini ise PEV Okulları Genel Müdürü Pınar Kaya anlattı. Müsaadenizle Çocuklar’ı takip ettikleri bir projeden esinlenerek oluşturduklarını belirten Kaya; projenin, birlikte hareket etme fikriyle kimlik bulmaya başladığını vurguladı.

Projede öğrenci, öğretmen ve okul personelinin bir arada olması fikrinin çok değerli olduğunu dile getiren Pınar Kaya, “Herkesin aynı sahnede yer alabilmesinin bizim için farklı bir anlamı var. Bir aile olarak ve sadece hayallerinizle oradasınız. Çocuklarımız, öğretmenlerinin farklı bir yönünü görüyor ve danışmadaki Leyla Ablalarının sesinin ne kadar güzel olduğunu fark ediyorlar. Buna tanıklık etmek de bizleri daha çok mutlu ediyor” dedi.

Koro fikrinin okulda büyük heyecan yarattığını ve çok güzel bir sinerji yakaladıklarını dile getiren Kaya, “Herkes için çok eğlenceli bir platform oldu. İlk konserimiz yaz dönemine denk geliyordu. Koromuz için isim arayışına başladık, bu isim, çocukları ve büyükleri buluşturan bir isim olmalıydı. Biraz düşündük ve araştırdık. Barış Manço’nun Müsaadenizle Çocuklar şarkısı bize ilham oldu ve koromuza bu ismi verdik” diye konuştu.

İlk başta projenin sadece okul içi etkinlik olduğunu vurgulayan Pınar Kaya, “Tekil-A grubu bize ciddi bir destek verdi ve birlikte keyifli bir iş ortaya çıkardık. Bu projenin bir ‘iyilik hareketi’ne dönüşmesi, mutluluğumuzu ve sorumluluğumuzu bir kat daha artırdı. Geçen yıl okul içinde gerçekleştirdiğimiz proje, bu yıl tüm Denizli’ye yayıldı. O gece bu duyguyu 700 kişiyle paylaşabilir, otizmli bireylerin renkli dünyalarına dahil olabilir ve onlar için daha güzel bir gelecek hazırlayabilirsek işte o zaman amacımıza ulaşmış olacağız” diye konuştu.

Projenin başındaki isim olan Müzik Öğretmeni Seçil Doğan da projenin ortaya çıkış ve gelişim sürecini değerlendirdi. Proje ilk hayata geçirildiğinde koro ekibinin gönüllülük ve heveslerinin kendilerini rahatlattığını anlatan Doğan, bu ilginin projenin güzel bir şekilde ilerleyeceğine dair kendilerine fikir verdiğini kaydetti.

Doğan, “Müsaadenizle Çocuklar çok farlı bir sinerji yakaladı. Proje, personelden beden eğitimi antrenörüne kadar herkesi birlikte bir şeyler yapmaya ikna etti. Bu yıl otizmli çocuklar için yola çıkmak çalışmayı daha da anlamlandırdı. 70 kişi sürece seve seve katılıyor ve keyifle ilerliyoruz. Müzik Zümresi olarak üç öğretmen birlikte çalışıyoruz ve iki buçuk, üç aydır haftada iki gün prova yapıyoruz” dedi.

Bu yıl 90’lı yıllar konsepti ile sahne alacaklarını dile getiren Doğan, “90’lı yıllar çocuklarımız için uzak ama anne ve babaları için çok önemli. Çocuklar bize ‘Bu şarkıları annem babam biliyor’ diye geliyorlar, çok da keyif alıyorlar. İlk konserimize 50 kişi ile başlamıştık. Bu yıl korodaki sayı 70’e çıktı. Duruma göre sayı önümüzdeki konserlerde daha da artabilir. İşin keyfini gören aramıza katılmak için heyecanla yanımıza geliyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim


➽ Adres: İncilipınar Mah. 3371 Sok.

No:23 Pamukkale / DENİZLİ

☏ Telefon: 0 (258) 213 66 57

☎ Fax: 0 (258) 211 08 58

✪ E-Posta: pevkolej@pevkolej.k12.tr

Sosyal Medya Hesaplarımız

Harita

SON YAZILAR