REKLAMI GEÇ

Müsadenizle Çocuklar otizmliler için sahne aldı

Müsadenizle Çocuklar otizmliler için sahne aldı

Özel PEV Okulları öğrenci, öğretmen ve personelinden oluşan “Müsaadenizle Çocuklar” korosu, otizmli bireyler için konser verdi. Muhteşem bir gecenin yaşandığı MKM tamamen doldu, otizmli öğrenciler de sahne aldı, performanslarını sergiledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2019 Cumartesi, 11:18

Müsadenizle Çocuklar otizmliler için sahne aldı

Pamukkale Eğitim Vakfı Özel PEV Okulları Aile Birliği ile DENTAŞ Özel Eğitim Uygulama Merkezi (DOÇEM) Okul Aile Birliği, geliri otizmli bireylere eğitim veren DOÇEM’e bağışlanmak üzere Merkezefendi Kültür Merkezi’nde anlamlı bir konser düzenledi.

Etkinliğe Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

PROF. DR. KAZDAĞLI’DAN TEŞEKKÜR
Anlamlı gece, otizme dikkat çekmek amacıyla hazırlanan vizyon gösterimi ile başladı. Pamukkale Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kazdağlı, konser öncesinde davetlilere seslendi, otizmle ilgili farkındalık yaratmak için bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bir devlet okulu olan ve hayırseverlerin desteği ile açılan DOÇEM’le birlikte bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden Kazdağlı, “Okulumuzun öğretmenleri ve öğrencileri olarak 70 kişilik bir koro, bugün burada gösteriler sunacak. DOÇEM’den de otizmli bireyler gösteriler yapacaklar. Otizmli çocukların durumlarını, onların hayatlarındaki kesitleri burada paylaşmış olacağız. Böylelikle bir farkındalık yaratacağımızı düşünüyorum. Bunu eğitimimizin bir parçası haline getirmek bizim hedeflerimizden biri. Geniş bir katılım var. Bundan da ayrıca memnunuz. Hem velilerimiz hem Denizli protokolü hem de öğrencilerimiz buna çok büyük ilgi gösterdi. Bugün elde ettiğimiz gelir otistik bireylere eğitim veren okula tahsis edilecek” dedi.

KATKI SUNANLARA PLAKETLİ TEŞEKKÜR
Vakıf Başkanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’nın açılış konuşmasının ardından etkinlik için destek veren sponsor firmaların temsilcilerine plaketleri sunuldu.

OTİZMLİ GENÇLER COŞTU, COŞTURDU
Sahne önce otizmli gençlerindi. Önce otizmli bir genç öğretmeni ile muhteşem bir dans gösterisi sundu, ardından da DOÇEM ritim gurubu gösterileri ile ayakta alkışlandı.

Otizmli gençler seslendirdikleri şarkılarla salondaki coşkuyu daha da artırdı, performanslarıyla göz kamaştırdı.

MÜSADENİZLE ÇOCUKLAR 90’LAR KONSEPTİYLE SAHNE ALDI
Otizmli öğrencilerin gösterilerinin ardından sahneye PEV Okulları öğrenci, öğretmen ve personelinden oluşan 70 kişilik Müsadenizle Çocuklar çıktı.

Koroya, Denizli’nin ünlü grubu TEKİL-A eşlik etti.

90’lar konseptiyle hazırlanan repertuarlarını büyük bir başarıyla sunan Müsadenizli Çocuklar Korusu, “Mavi Liman, Kendine İyi Bak, Tutamıyorum Zamanı, Medcezir, Paramparça” gibi şarkıları seslendirdi.

Gece geç saatlere kadar süren konser, davetlilere unutamayacakları anlar yaşattı.

Özel PEV Okulları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü’ne üye öğrenciler de “Farkındalık Kumbarası” çalışmasıyla otizmli arkadaşlarına destek oldu.

“Otizmin Farkındayız, Çözümde Bir Aradayız” sloganıyla okul genelinde farklı etkinlikler gerçekleştiren kulüp öğrencileri, kumbarada topladıkları oyuncak ve gelirleri DOÇEM’deki arkadaşlarına armağan etti.

Ayrıca Merkezefedi Kültür Merkezi giriş alanında DOÇEM öğrencilerinin yaptığı ürünler satışa sunuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim


➽ Adres: İncilipınar Mah. 3371 Sok.

No:23 Pamukkale / DENİZLİ

☏ Telefon: 0 (258) 213 66 57

☎ Fax: 0 (258) 211 08 58

✪ E-Posta: pevkolej@pevkolej.k12.tr

Sosyal Medya Hesaplarımız

Harita

SON YAZILAR