REKLAMI GEÇ

PEV’de ‘Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’ yapıldı

PEV’de ‘Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’ yapıldı

Özel Pamukkale Eğitim Vakfı (PEV) Okulları Eğitimde İyi Örnekler Konferansı Denizli Yerel Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mart 2020 Cumartesi, 15:14

Sabancı Vakfı’nın desteği, Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle Özel PEV Okulları ev sahipliğinde düzenlenen 17. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı Denizli Yerel Çalıştayı, bugün PEV Kolejinde gerçekleşti. Eğitime gönül verenleri bir araya getiren çalıştay Denizli’den ve Türkiye’nin birçok şehrinden gelen eğitimciler tarafından yoğun talep gördü.

2004’ten bu yana düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferansı, ‘İşimi nasıl daha iyi yaparım?’ düşüncesiyle pek çok çocuğun dünyasını değiştiren öğretmenlerin çalışmalarını görünür kılıyor. Çalıştaydaki fikirler, uygulamalar ve materyaller; konferansa katılan binlerce eğitimciye ilham verirken okuldan okula, ilden ile yayılıyor. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı Denizli Yerel Çalıştayı’nda da ‘Saklı Kalan Başarılar’ temasında kurum ve okullar tarafından yapılan çalışmaları içeren otuzu aşkın sunum ve atölye gerçekleşti.

ERG İletişim Koordinatörü Özge Karakaya, PEV Başkanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un açılış konuşması ile başlayan çalıştay, Eğitim Yöneticisi ve Yazar Burcu Aybat, Yenilikçi Öğrenme Merkezi Kurucusu Kayhan Karlı ve ERG Eğitim Laboratuvarı Koordinatörü Suat Kardaş’ın yer aldığı açılış panelinin ardından eğitimcilerin yaptığı sunum ve atölyelerle devam etti. Hizmet içi eğitime çok önem veren Özel PEV Okulları eğitim kadrosu da ‘Saklı Kalan Başarılar’ teması ile gerçekleşen konferansta gerek sunum yaparak gerekse katılımcı olarak yerini aldı.

Başta Özel PEV Okulları, Öğretmen Ağı, Eğitim Reformu Girişimi, milli eğitim müdürlüğü olmak üzere pek çok kurum ve kuruluştan seçkin örnekleri paylaşan eğitimciler, her kademeden öğrencinin ihtiyacını karşılayacak türden sunumlar yaptı. ‘Doğa Öğretmenim – Takas Edelim, Problem Çözme Stratejileri ve Uygulaması, Bilimi Çocukların Yaşamına Taşıyalım, Duygulara Yer Açsam Felsefe Olur mu, Müzede Bir Gün, Merak Kumbarası, İlköğretimde İklim Oyunu, Kavga Çare Olur mu? Sorgulama Çemberi, Temel Düşünme Becerisi’ gibi daha pek çok sunum gerçekleşti.

Sunumların ardından değerlendirme toplantısında buluşan eğitimciler, birbirlerinden ve deneyimlerinden edindikleri bilgileri paylaşma ve değerlendirme fırsatı buldular. Bol öğrenmeli geçen çalıştaydan tüm eğitimciler memnuniyet içinde ayrıldılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim


➽ Adres: İncilipınar Mah. 3371 Sok.

No:23 Pamukkale / DENİZLİ

☏ Telefon: 0 (258) 213 66 57

☎ Fax: 0 (258) 211 08 58

✪ E-Posta: pevkolej@pevkolej.k12.tr

Sosyal Medya Hesaplarımız

Harita

SON YAZILAR