REKLAMI GEÇ

Bir fotoğraf bir öykü

Bir fotoğraf bir öykü

Denizli Özel PEV Koleji’nin Dünya Öykü Günü dolayısıyla düzenlediği öykü yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. PEV Öğrencisi Zeynep Hilal Hayıt, dereceye giren “Sessiz Veda” isimli öyküsünü, geçen hafta İstanbul’da intihar eden komşuları, Can Dinçer’e ithaf etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2015 Salı, 11:47

Denizli Özel PEV Koleji, 14 Şubat Dünya Öykü Günü etkinlikleri kapsamında Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri arasında öykü yarışması düzenledi. Öğrenciler, ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler ve Özgün Akıncılar’ın karelerini öyküleştirdi.

Yarışmada, Ara Güler’in “Yaşam” adlı fotoğrafına yazdığı “Her şeye Rağmen” başlıklı öyküsü ile Esra Sayman, Özgün Akıncılar’ın “Eski İstanbul” isimli fotoğrafından yola çıkarak “Bitmeyen Umut” adlı öyküsü ile Simay Bozbay ve yine Özgün Akıncılar’ın bir fotoğraf çalışmasını öyküleştirdiği “Sessiz Veda” ile Zeynep Hilal Hayıt’ın eserleri birinci oldular.

denizli-pev-oyku-yarismasi-ic-2

Zeynep Hilal Hayıt, geçtiğimiz hafta İstanbul’da intihar eden ve Denizli’de komşuları olan üniversite öğrencisi Can Dinçer’e ithaf etti. Zeynep’in, “Ağabeyim” dediği Can Dinçer’e ithaf ettiği öyküde, kavuşamayan iki sevgilinin içinde intihar olan acıklı hikayesi anlatılıyor.

denizli-pev-oyku-yarismasi-ic-1

“ ÖYKÜLER YETİŞTİRME YURDU’NA BAĞIŞLANACAK”
Yarışmada dereceye giren öykülerin kitaplaştırılarak Yetiştirme Yurdu’na hediye edileceğini söyleyen PEV Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Pelin Yerebakan Sızlı, “14 Şubat Dünya Öykü Günü dolayısıyla düzenlediğimiz öykü yarışması aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi. O nedenle yarışmada dereceye giren öykülerimizi kitaplaştırarak Yetiştirme Yurdu’ndaki öğrencilere vereceğiz” diye konuştu.

denizli-pev-oyku-yarismasi-ic

ARKADAŞLARINA MÜZİK ZİYAFETİ SUNDULAR
Etkinlikte PEV öğrencileri, Deren Erdem ile İlerya Balıkoğlu, arkadaşları ve öğretmenlerine müzik ziyafeti sundu. Murathan Mungan’ın yazdığı 2015 Yılı Dünya Öykü Günü Bildirisi ile ünlü yazarların eserleri de okuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı