REKLAMI GEÇ

BU ÇOCUKLAR ÇOK YARDIMSEVER

BU ÇOCUKLAR ÇOK YARDIMSEVER

Özel PEV İlkokulu öğrencileri, büyüklerin bile gıptayla baktığı projelere imza atarak, “Bu çocuklar çok yardımsever” dedirtti. Özel PEV İlkokulu 2 ve 3. sınıf öğrencileri, “Birlikte Okumaya Var mısınız?”, “Batıdan Doğuya Uzanan Eller”, “Gönül Bağı Köprüsü” ve “Mutlu Et Mutlu Ol” projeleriyle ses getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2015 Cuma, 10:07

Özel PEV İlkokulu, farkındalık yaratan sosyal sorumluluk projeleriyle uzak diyarlardaki eğitimci ve öğrencilerle bağ kuruyor. Öğrenciler, okuma alışkanlığını artırmak üzere oturdukları apartmanları, siteleri çağrı afişleriyle donatırken, şehirlerarası yolcu taşıması yapan firmalardan kitap okurlarına indirimli bilet sağlamak için girişim başlattı.

BİRLİKTE OKUMAYA VAR MISINIZ?
Özel PEV İlkokulu 3/B sınıfı öğrencileri, toplumda kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması amacıyla “Birlikte Okumaya Var Mısınız?” projesini hayata geçirdi. Bunun için okuldan, öğretmenlerinden ve Pamukkale Rotary Kulübü’nden destek alan öğrenciler, oturdukları apartmanları ve siteleri afişlerle donatıp, kitap okuma çağrısında bulundu.

FİKİR ÖĞRENCİLERDEN ÇIKTI
Özel PEV İlkokulu 3/B öğretmeni Zerrin Öztürk, yaşanılası bir dünya için sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirerek farkındalık yaratmaya alıştıklarını, üstlendikleri misyonun “Birlikte Okumaya Var ic-zerrin-ozturkMısınız?” olduğunu, bu fikrin tamamen öğrencilerden çıktığını, anne-babaların da destek verdiğini söyledi.

Pamukkale Rotary Kulübü’nün de mali destek isteyen konularda kendilerine yardımcı olduğunu anlatan Öztürk: “Amacımız en yakınımızdan başlayıp, apartman ve sitelerdeki komşularımızla kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak. Bu projeyle sitelerde, apartmanlarda ortak kitaplık bölümleri oluşturmayı amaçlıyoruz. Buraya konulacak kitaplarla ‘al götür, oku getir’ diye sesleneceğiz” dedi.

İNDİRİM BİLET GİRİŞİMİ
Zerrin Öztürk, kitap okumayı teşvik çabalarının devam edeceğini, bu amaçla kentin önemli meydanlarında kitap okuma etkinliği gerçekleştireceklerini, ayrıca şehirlerarası yolculuklarda yanındaki kitabını gösterene indirimli bilet verilmesi için girişimler başlattıklarını sözlerine ekledi.

ic-kitom

KİTOM’LAR GELİYOR
3/B sınıfı öğrencisi Elif Akdere de “Birlikte Okumaya Var Mısınız?” diyerek toplumda okuma alışkanlığının yerleşmesini amaçladıklarını, oturdukları çevrede yetişkinlerin dikkatini çekebilmek için ic-elif-akdereafişler hazırladıklarını,bunları apartman ve sitelerin yanı sıra kendilerine destek verecek AVM’lere asacaklarını belirtti.

“Bu afişleri gören kitap okur diye düşündük” diyen Akdere, kitap toplayabilmek amacıyla da “Kitom” adını verdikleri bir kutu tasarladıklarını, ilkini okula koydukları kutuya bırakılacak kitapları tasnif ederek ihtiyaç sahibi okullarla paylaşacaklarını söyledi.

BATIDAN DOĞUYA UZANAN ELLER
3/E sınıfı öğretmeni Deniz Uzun ise, Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Han köyünde görev yapan meslektaşı Yasemin Ertürk ile bir araya geldiklerindeki paylaşımlardan yola çıkarak“Batıdan Doğuya Uzanan Eller” çalışmasını başlattıklarını ifade etti.

ic-1
Uzun projeyle ilgili şunları söyledi: “Okul müdürü Faik Bilgili ile temas kurduk, nelere ihtiyaç duyduklarını öğrendik. Oyuncaktan giysiye, kitaptan kırtasiye malzemesine, kısacası her şeye ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Bunu öğrencilerimizle paylaştık. Onlar da evlerindeki kitapları, oyuncaklarını, boyalarını, temin ettikleri kırtasiye malzemelerini getirdi. Çocuklarımız bunları kendi elleriyle koliledi. 10 koli malzeme kargoyla Hanköy’e ulaştırıldı. Kargo giderini de bir velimiz karşıladı. Onlardan gelen ‘teşekkür ederiz’ yazılı not ve fotoğraflar çocuklarımızı çok mutlu etti.”

ic-2

ÇOCUKLARIMIZ DUYGULANDIRDI
3/C sınıfı öğretmeni Gülden Gerelioğlu da, “Öğrencilerimizle bir kez daha gururlandık. Çağrıyı duyduklarında çok heyecanlandılar. Evlerinde oynamadıkları oyuncaklarını, giysilerini, kitaplarını, onlarla paylaşmak üzere okula getirdiler, elleriyle kolilediler. ‘Sizleri çok seviyoruz’, ‘Umarız hediyelerimizi beğenirsiniz’ gibi ifadelerle duygularını anlatan notlar da yazdılar” diye konuştu.

PAYLAŞMAK MUTLULUKTUR
3/C sınıfı öğrencilerinden Azra Akıncı ise duygularını “Bize ‘oynamak istiyoruz ama oyuncaklarımız yok’ şeklinde gönderdikleri mesajla çok duygulandık. Sınıf olarak konuştuk, elimizdeki fazla oyuncakları onlarla paylaşma kararı aldık. Paylaşmak mutluluktur. Bu paylaşım bizleri mutlu etti. Umarız hediyelerimizi alan arkadaşlarımız da mutlu olmuştur” sözleriyle dile getirdi.

GÖNÜL BAĞI KÖPRÜSÜ
3/B sınıfı öğretmenlerinden Sevil Yıldırım ise, “Gönül Bağı Köprüsü” projesiyle Beyağaç’ın Uzunoluk ic-sevil-yildirimmahallesindeki ilkokul öğrencileriyle buluştuklarını belirterek, “Kitaptan kırtasiyeye, ayakkabıdan iç ve dış giyime kadar yardım sağlandı. 49 öğrenciye eşofman takımı alındı. Temizlik malzemeleri sağladık. Ayrıca üç bilgisayar temin edildi. Bunları öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte teslim etmek üzere Uzunoluk’a gittik. Çok duygusal anlar yaşandı” dedi.

Yıldırım, Pamukkale’nin Karşıyaka Mahallesi’ndeki Kadın Sığınma Evi’nde kalan kadınlar ile çocuklarına da yardım sağlandığını, hediyelerin oradaki çocuklara inanılmaz bir mutluluk yaşattığını sözlerine ekledi.

MUTLU ET MUTLU OL
Özel PEV Okulu öğretmenlerinden Kenan Uz da 2. sınıf öğrencilerinin yürüttüğü “Mutlu Et Mutlu Ol” projesiyle ilgili bilgi verdi. Toplum hizmetine önem verdiklerini vurgulayan Uz, “Toplumsal hizmete önem veriyoruz. Pamukkale Üniversitesi’nden mezun bir meslektaşımızın çağrısıyla Muş’ta Mollababa İlkokulu ile bağlantı kurduk. Mutlu Et Mutlu Ol projesiyle toplumsal sorumluluk bilincini uygulamalı olarak gerçekleştirmek istedik. Birleştirilmiş sınıflarda eğitim öğretim gören 21 öğrencinin ihtiyaçları belirlendi. Onlara kitap ve kırtasiye desteği sağlandı. İç ve dış kıyafetler alındı. İçine oyuncaklar ve çikolatalar da konularak gönderildi” diye konuştu.

ic-kenan-muzeyyen-ayse

Öğretmen Müzeyyen Ertok da bölgede 30 yıl önce çalıştığını, o yörenin şartlarını çok iyi bildiğini, aldıkları hediyelerle mutlu olan Mustafa Mollababa İlkokulu öğrencilerinin duygularını mektuplarla dile getirdiklerini söyledi.

Öğretmen Ayşe Caner de güzel bir projenin parçası olmanın mutluluğunu yaşadığını, kendisinin Doğu veya Güneydoğu’da görev yapmadığını, ancak o bölgenin şartlarını birleştirilmiş sınıflarda öğrencilere eğitim-öğretim vermeye çalışan meslektaşlarının anlatımlarından öğrendiğini, öğrencilerinin oradaki arkadaşlarına yardım için gösterdiği çabanın çok değerli olduğunu vurguladı.

ic-4

PEV’İN YARDIM ELİ VEZİRKÖPRÜ’YE DE UZANDI
Bu arada, Özel PEV Okulları’nın yardım eli öğretmen Özlem Balaban’ın çağrısıyla Samsun’un Vezirköprü ilçesindeki Göllüalan İlkokulu’na da uzandı. 45 öğrenciye dağıtılmak üzere kitap, kırtasiye malzemesi, iç ve dış kıyafetler kolilenerek gönderildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı