REKLAMI GEÇ

Özel PEV Liseleri MUN Konferansı’nda

Özel PEV Liseleri MUN Konferansı’nda

Özel PEV Liseleri, Model Birleşmiş Milletler Derneği tarafından Ankara’da düzenlenen EUROASIA 2016’ya katıldı. PEV’in 12 öğrencisi Birleşmiş Milletler üyesi rolü üstlendi, sorunlara o ülkelerin bakış açısıyla yaklaştı. PEV’in öğrencileri başarılı bir konferans süreci geçirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2016 Perşembe, 13:23

 

Yabancı dil alanındaki etkinlik ve projeleriyle adından söz ettiren Özel PEV Liseleri, 12 öğrencisiyle Model Birleşmiş Milletler Derneği tarafından Ankara’da düzenlenen EUROASIA 2016’ya katıldı.

MUNTR 2017’ye hazırlık niteliğindeki EUROASIA MUN konferanslarında katılımcılar, Birleşmiş Milletler bünyesindeki komitelerden birine dahil oldu.

Her komite bir Birleşmiş Milletler üyesi ülkeyi temsil edip uygulanan politikaları o ülkenin bakış açısıyla ele aldı. Katılımcılar, İngilizce münazarada karar alma becerilerini geliştirme olanağı buldu. Ülkeleri temsil ederken toplum önünde konuşabilme, aktif dinleyebilme, politik konularda araştırma ve analiz yapabilme, toplum adına müzakere yapabilme, çatışmaları çözebilme ve teknik metin hazırlayabilme gibi kazanımları elde etti.

Özel PEV Liseleri Müdür Yardımcısı Erdal Turgut, öğrencilerinin kendilerine verilen ülkeleri temsil etmek amacıyla, Birleşmiş Milletler Geliştirme Programı, Dünya Sağlık Örgütü, DISEC, SOCHUM, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kadın Hakları Komitelerine delege olarak katıldıklarını belirtti. Hazırlık sürecinde Kanada, İsrail, Liberya, Arnavutluk’un siyasi, ekonomik ve kültürel özellikleri hakkında detaylı bilgiye sahip olduklarını dile getiren Turgut, Özel PEV Liseleri’nin, öğrencilerini yabancı dil öğrenme ve geliştirme konusunda farklı uygulamalar ve projelerle desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı