REKLAMI GEÇ

Özel PEV Okulları’nda muhteşem mezuniyet

Özel PEV Okulları’nda muhteşem mezuniyet

Özel PEV Okulları’nın 8 ve 12. sınıf öğrencileri gerçekleştirilen muhteşem bir törenle belgelerini aldı, kep fırlattı, mezun oldu. Törende idari, öğretmen, öğrenci ve velilerinden oluşan büyük PEV Ailesi’nin mutluluğu görülmeye değerdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Haziran 2017 Perşembe, 16:13

Özel PEV Okulları’nın EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet töreni tüm mezunların salona alınmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Genel Müdür Pınar Kaya davetlilere seslendi.

“İNSANLIĞA UMUT OLUN”
Kaya, “Bugün PEV Ailesi olarak mezunlarımızı uğurlamanın tarifsiz mutluluğun yaşıyoruz. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlar bize Mustafa Kemal’in emaneti. İnanıyorum ki güzel ve güneşli günlere onlar sayesinde kavuşacağız. Onlar, ailemizin gururu olmaya, Cumhuriyet’i yaşatmaya devam edecekler” dedi.

Gençlere seslenen Kaya, “Yaptığınız işe gönül verin, samimi olun, yaşama dair sorumluluklar alın. Aldığınız her sorumlulukta sadece kendinizi değil, tüm insanları düşünün ve insanlık için umut olun” dedi.

“ATATÜRKÇÜ NESİLLER YETİŞTİRME KARARLILIĞIMIZ SÜRÜYOR”
Alkışlar arasında kürsüye gelen Özel PEV Okulları Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Meder, Atatürkçü nesiller yetiştirmek konusundaki kararlılıklarının meyvelerini topladıklarını belirterek, Özel PEV Okulları olarak sahip oldukları ideallere eskisinden daha büyük bir kuvvetle sahip çıkmanın boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

“BİR ŞEY YAPANLAR TOPLUMU İLERİ GÖTÜRÜR”
Pek çok kişinin eğitimi farklı şekillerde tanımladığını, ancak hiçbirinin diplomadan söz etmediğini dile getiren Prof. Dr. Meder, “Biliyorum ki düşünceleriniz arasında uzun vade için planlarınız var. İyi bir liseyi bitirmek, üniversiteden mezun olmak, işadamı-işkadını olmak. Hukukçu, doktor, ekonomist, bilim insanı, akademisyen olmak, aktör, sanatçı, edebiyatçı olmak gibi. Yani bir şeyler olmak. Yaşamda genellikle herkes bir şeyler olmak istiyor. Pek çok insan bir şey olunca bazı haklarının artacağını ve mutlu olacağını sanıyor. Oya toplumu ileri götürenler, bir şey olanlar değil, bir şey yapanlardır. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk gibi” diye konuştu.

Yaşam sınavının yeni başladığını ve bir şeyler yapabilmenin o kadar kolay olmadığını anlatan Prof. DR. Meder, “Sizler, Denizli’nin en iyi okulunda eğitim alma fırsatı yakalamış ayrıcalıklı kişilersiniz. Bu nedenle de çok çetin bir yaşam sınavıyla karşı karşıya olduğunuzu anımsatmak isterim. Başarı bir yolculuktur. Sizinle aynı yolculuğa çıkmış pek çok kişi daha olacaktır. Bu yolculuğa ancak dayanıklı, mücadeleci ve kararlı olanlar devam edibilir. İşte esas fark burada” dedi.

Gençlere yanlış yapmaktan çekinmemelerini tavsiye eden Prof. Dr. Mehmet Meder, “İnusan yanlışlardan çok şey öğrenir. aynı yanlışı tekrarlamak ise aptallıktır” diye konuştu.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL
Konuşmaların ardından Özel PEV Okulları’ndan dereceyle mezun olan öğrencilerin ödüllendirilmesine geçildi.

Özel PEV Ortaokulu 3.sü Alper Canberk ödülünü Genel Müdür Pınar Kaya’dan aldı. 2. TEOG sınavında tüm soruları doğru yanıtlayan Alper Canberk, aynı zamanda Amerika’nın New York kentindeki Lavrenceville School’dan kabul aldı ve eğitimini bu ülkede sürdürecek.

Özel PEV Okulları 2.si Uğur Aybek de ödülünü Okul Müdürü Hilal Tortop’un elinden aldı. Aybek, 1. TEOG Sınavı’nda tüm sorulara doğru yanıt vererek önemli bir başarı elde etti.

Özel PEV Ortaokulu birincisi ise Ahmet Yiğit Korkut oldu. 1. TEOG’da tüm soruları doğru yanıtlayan Korkut’un plaketini ve başarı belgesini Prof. D. Mehmet Meder verdi.

Başarılı öğrenci Korkut, ödül töreninin ardından yaş kütüğüne plaket çaktı, okul flemasını 7. sınıf birincisi Ece Göksu’ya teslim etti, duygularını ifade ettiği teşekkür konuşmasını yaptı.

ANADOLU LİSESİ’NİN DERECELİ ÖĞRENCİLERİ
Özel PEV Anadolu Lisesi’nin dereceli öğrencileri de ödüllendirildi. Okul üçüncüsü olan Elif Karagöz başarı belgesini Genel Müdür Pınar Kaya’dan aldı.

Okul ikincisi olan Ceren Sakarya’ya başarı belgesini Prof. Dr. Mehmet Meder sundu.

PEV Anadolu Lisesi birincisi olan Başak Diker’in ödülünü de Prof. DR. Mehmet Meder verdi. Diker, yaş kütüğüne plaket çaktı, okul flemasının 11. sınıflar biricisi Derin Güvenir’e teslim etti.

PEV AMİROĞLU FEN LİSESİ’NİN DERECELİ ÖĞRENCİLERİ
Özel PEV Okulları Amiroğlu Fen Lisesi’ni 3.lükle bitiren Elif Gümüştaş’a plaketini ve başarı belgesini eğitim koordinatörü Aysun Yağcı verdi.

Liseyi ikincilikle bitiren Degren Erdemir de başarı belgesi ve plaketini Müdür Yardımcısı Erdal Turgut’un elinden aldı.

Özel PEV Okulları Amiroğlu Fen Lisesi birincisi İlerya Balıkoğlu ise plaketini ve başarı belgesini Okul Müdürü Hanife Kara’dan aldı. Yaş kütüğüne plaket çakan ve okul flamasını 11. sınıf öğrencisi Esra Sayman’a teslim eden İlerya Balıkoğlu, duygusal bir konuşma yaptı.

TÜM MEZUNLARA BELGE
Törenin son bölümünde ise Özel Pev Okulları’nın tüm mezunlarına başarı belgeleri verildi.

BEKLENEN AN GELDİ, KEPLER FIRLATILDI
Mezuniyet töreninin beklenen anı geldi ve tüm mezunlar hep birlikte kep fırlatarak mezuniyet heyecanı yaşadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı