REKLAMI GEÇ

PEV Okulları ABD ve İstanbul’da büyük başarı gösterdi

PEV Okulları ABD ve İstanbul’da büyük başarı gösterdi

Dünyanın en büyük yenilikçilik organizasyonu olarak kabul edilen Destination Imagination 2017 Global Finals’a katılan Özel PEV Okulları, ülkemizi başarıyla temsil etti. PEV Okulları, İstanbul’da düzenlenen dünyanın sayılı turnuvalarından olan ‘World Scholar’s Cup’dan da 14 madalya ile döndü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2017 Çarşamba, 12:08

Türkiye’nin yenilikçi zihinleri, dünyanın en büyük yenilikçilik organizasyonu olarak kabul edilen Destination İmagination (Dİ) yarışmasının Türkiye elemelerinde birinciliği elde eden Özel PEV Okulları, ABD’de ülkemizi temsil etti.

24-28 Mayıs tarihleri arasında ABD’nin Atalanta Eyaleti’nde düzenlenen Destination Imagination 2017 Global Finals’a katılan PEV Okulları anlık görev ve takım görevlerini başarıyla sergilediler.

TENNESEE ÜNİVERSİTESİ’NDE FARKINDALIK YARATTILAR
Tennessee Üniversitesi’nde gerçekleşen organizasyon, 15 farklı ülkeden yaklaşık 20 bin katılımcıya ev sahipliği yaptı.

Çeşitli workshoplar öğrencilerin farklı ülkelerden gelen çocuklarla kaynaşmasını, Georgia Aquarium ve Dollywood gezisi ise güzel ve eğlenceli anılar biriktirmelerini sağladı.

Yarışmada üstün başarı gösteren PEV Takımı’nın öğrencileri kategorilerde sergiledikleri performanslarla göz doldurdu, farkındalık yarattı.

Hayalperest takımı, 5. sınıflar kategorisinde kendi yaş grubundaki arkadaşları arasında sıralamada iyi bir yer elde etti.

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI
Özel PEV Okulları öğrencileri, kırktan fazla ülkede 2007 yılından beri gerçekleştirilen, dünyanın sayılı turnuvalarından “World Scholar’s Cup”a da katıldı ve Denizli’ye madalyalarla döndü.

Geleceğin bilim insanları ve liderlerine evrensel bir ortam yaratmayı, onların yeteneklerini keşfetmelerini sağlamayı, farklı kültürlerden gençleri bir araya getirerek onlara münazara yaptırıp kompozisyon yazdırmayı amaçlayan üç aşamadan oluşan “World Scholar’s Cup”un ilk aşaması, World Scholar’s Cup yönetimi tarafından belirlenen İstanbul Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulları’nda, 26-28 Mayıs’ta 15 okulun oluşturduğu seksen takım ile gerçekleşti.

14 MADALYA ALDILAR
240 öğrencinin yarıştığı turnuvaya Özel PEV Okulları 9. sınıf öğrencileri Nihansu Kuru, Şimal Ökünç ve 10. sınıf öğrencisi Hezal Erinç Özturan, İngilizce Öğretmeni Cevriye Demirel önderliğinde katıldı.

Öğrenciler World Scholer’s Cup’ta, Scholar’s Bowl, Team Debate, Collaborative Writing, Scholar’s Challange gibi kategorilerde dil yeteneklerini sergiledi. PEV Okulu’nun takımı her alanda başarı elde edip 14 madalya aldı.

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER
PEV Okulları, İstanbul’da elde ettiği sonuçla Güney Afrika’da Cape Town, Yunanistan’da Athens, Vietnam’da Hanoi dünya finallerinden birinde “Senior” kategorisinde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

“DENİZLİ VE TÜRKİYE’NİN ADINI DUYURDULAR”
Her iki organizasyon ile ilgili değerlendirmeler yapan Pamukkale Eğitim Vakfı Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Meder, PEV öğrencileri ile öğretmenlerinin DI ve World Scholar’s Cup başarıları ile bir kez daha kendilerini gösterdiklerini söyledi.

Meder, “Özel PEV Okulları olarak Denizli’nin ve Türkiye’nin adını bir kez daha gururla duyurduk” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı