REKLAMI GEÇ

PEV Okulları’nın muhteşem gala gecesi

PEV Okulları’nın muhteşem gala gecesi

Özel PEV Okulları’ndan muhteşem gala. Dört Avrupa ülkesinden konuk öğrencilerin de izlediği gala gecesinde tüm hünerlerini sergileyen PEV’li öğrenciler, sergiledikleri performansa parmak ısırttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2015 Salı, 09:58

Özel PEV Okulları’nın gala gecesi Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’inde yapıldı. Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Kurucu Temsilcisi Prof Dr. Mehmet Meder, vakıf temsilcileri, okul yöneticileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede Özel PEV Okullarının 76 öğrencisi sahne aldı.

ic-3

Gecenin sunuculuğunu 3D sınıfı öğrencisi Selen Şengül ile 5C sınıfından Sarp Bulut yaptı. Küçük sunucular, konuklarına Türkçe ve İngilizce olarak seslendi.

Gerçekleştirdiği sosyal etkinliklerle adından söz ettiren ve bir süre önce Mekodanya’da düzenlenen Hıderrellez Bahar Şenliklerinde de ülkemizi başarıyla temsil Özel PEV Okulları Halk Oyunları Ekibi, unutulmayacak bir gösteri sundu.

ic-1

DÜŞSEL YOLCULUĞA ÇIKARDILAR
Türkiye’nin farklı yörelerinden sergiledikleri halk oyunları ile izleyenleri adeta yerlerine çivileyen PEV Ekibi, salonda bulunanları Türkiye coğrafyası üzerinde düşsel bir yolculuğa çıkardı. Kareografi gereği hiç ara vermeden birbiri ardına sahneye çıkan öğrenciler, grup uyumları ve disiplinleri ile izleyenlerden tam not aldı.

Çayda Çıra, Antep, Teke, Artvin, Anamur, Zeybek, Aşık ve Maşuk gibi oyunlarla kültürel zenginliklerin gözler önüne serildiği gecede, Özel PEV Okulları’nın Türk kültürünü tanıyan ve seven nesiller yetiştirmek konusundaki duyarlılığını bir kere daha gözler önüne sermiş oldu.

ic-2

4 ÜLKEDEN KONUKLAR VARDI
Bu arada gala gecesinin konukları arasında Özel PEV Okulları’nın iki yıldır sürdürdüğü Avrupa Birliği projesinin ortakları da bulunuyordu. Almanya, Fransa, Polonya ve İspanya’dan 37 öğrenci ve öğretmen, gala gecesi sayesinde Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.

ic-4

PLAKET VERİLDİ
Gecenin sonunda, gala programının hazırlanmasında emeği geçen Özel PEV Okulları beden eğitimi ve dans öğretmenleri Mustafa Tuncer ile Erdal Aktürk’e, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ve Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Meder tarafından teşekkür plaketi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı