REKLAMI GEÇ

Dünya finallerinin değişmeyen ismi: PEV

Dünya finallerinin değişmeyen ismi: PEV

Denizli’nin en seçkin eğitim kurumlarından biri olan; öğrencilerinin akademik, sosyal, kültürel ve sportif anlamda her türlü gelişimini destekleyen Özel PEV Okulları başarılarını dünya çapında sürdürmeye devam ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2018 Çarşamba, 13:04

Özel PEV Okulları, öğrencilerine yalnızca akademik anlamda değil, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da önemli katkılar sağlıyor. Öğrencilerinin her açıdan gelişimlerini sağlamak adına gerçekleştirilen çalışmalar her yıl katlanarak artan başarılar ile meyvelerini veriyor.


PEV DESTİNATİON İMAGİNATİON’DA YİNE AMERİKA YOLCUSU
Türkiye elemeleri 15-18 Şubat 2018 tarihlerinde Kuşadası Efes Kongre ve Kültür Merkezi’nde büyük bir coşkuyla gerçekleşen; dünyanın en büyük yaratıcılık, takım çalışması ve çözüm geliştirme organizasyonu olan ve Türkiye Ulusal Turnuvası’na Türkiye’nin seçkin okullarından binlerce öğrenci katılan Destination Imagination’da (DI) PEV’den “MAGIC OF DİSNEY” takımı güzel sanatlar kategorisinde Amerika’nın Tennessee eyaletinde gerçekleşecek olan “Global Final”a katılmaya hak kazandı.


PEV’İN REKORTMEN YÜZÜCÜSÜ FAS GYMNASİADE’DE YARIŞACAK
30-31 Mart 2018 tarihleri arasında Kayseri Kadir Has Yüzme Havuzu’nda gerçekleşen, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü’nün okul sporları faaliyetlerinde yer alan Liselerarası Yüzme Türkiye Finalleri’ne yine PEV danga vurdu.


PEV Okulları Amiroğlu Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi milli ve rekortmen yüzücü Baturalp Ünlü, katıldığı 200 metre serbest, 400 metre serbest ve 400 metre karışıkta önemli başarılara imza attı, katıldığı tüm kategorilerde Türkiye şampiyonu oldu. Baturalp Ünlü bir kez daha ailesini ve okulunu gururlandırdı.

2017-2018 yılı Yüzme Gençler Yarışları’nda son derece başarılı sonuçlar alan ve Dünya Liselerarası Yüzme Yarışları’na katılmaya hak kazanan Baturalp Ünlü, ISF tarafından düzenlenen yarışlar doğrultusunda 2-9 Mayıs 2018 tarihleri arasında Fas Marrakech’te gerçekleşek olan Gymnasiade’de yarışacak.

WORLD SCHOLAR’S CUP’TA BÜYÜK BAŞARI
Özel PEV Okulları; dünyanın en büyük gençlik organizasyonlarından biri olan, 2007 yılından beri düzenlenen ve kırktan fazla ülkeden yüzlerce takımın yarıştığı “World Scholar’s Cup”tan (Dünya Bilginler Kupası) madalya ve derecelerle döndü.


İstanbul Koç Okulları’nda düzenlenen Robert, Koç, Oxbridge Academy, TED Rönesans gibi okulların da takımlarını gönderdiği turnuvada PEV öğrencileri “An Entangled World” (Karışık Dünya) temasından hareketle “Debate, Collaborative Writing, Scholar’s Bowl ve Scholar’s Challenge” kategorilerinde çalışmalar yaptı ve bilgilerini sınama, temsil yeteneklerini geliştirme şansı elde ettiler.


Ortaokul ve liseden üçer takım olmak üzere toplamda on sekiz öğrenciyle katıldıkları turnuvada Özel PEV Okulları öğrencileri madalya koleksiyonlarına yenilerini ekleyerek bir kez daha Dünya finallerinde yerlerini aldılar. 2 gün süren turnuva boyunca bireysel olarak kazandıkları başarılar dışında, “Writing Team” kompozisyon yazma takım sıralamasında ilk on, “Scholars Bowl Team” takım sıralamasında ilk beş, Scholar’s Challenge kategorisinde ilk beş arasına girdiler ve şampiyon takımlar arasına 9. sıradan seçildiler.

PEV Okulları’nın bütün takımları kendi kategorilerinde de en iyi 10 takım arasına girerek yarışmanın temmuz ve ağustos aylarında gerçekleşecek ikinci aşamasında; Malezya’nın Kuala Lumpur, Avustralya’nın Melbourne, İspanya’nın Barcelona şehirlerinde düzenlenecek olan dünya finallerinde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı