REKLAMI GEÇ

Laodikya’da PEV rüzgarı

Laodikya’da PEV rüzgarı

Özel PEV Okulları sosyal bilgiler zümresi öncülüğünde “Yeryüzünde Yaşam” ünitesi, “Uygarlıklar Beşiği Anadolu” konusu çerçevesinde, Denizli’nin önemli tarihi değerlerinden olan “Laodikya”ya dikkat çeken bir etkinliğe imza attı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2018 Çarşamba, 12:22

Etkinlikte öğrencilere Laodikya ile ilgili detaylı bilgi verildi, ardından Laodikya’ya bir gezi düzenlendi. Gezi kapsamında kenti kapsamlı bir şekilde inceleyen öğrenciler, daha sonra bir dizi kültür-sanat ekinliğine imza attı.

Etkinlikler çerçevesinde o döneme ait oyunlar drama halinde sergilendi, koro öğrencileri Laodikya temalı şarkılarını seslendirdi, antik kentler temalı resim sergisi düzenlendi. Öğrenciler “Laodikya Kahramanını Arıyor” temalı bir yaratıcı yazma çalışmasına da imza attı.

Bu etkinliklerin yanı sıra geziye katılan öğrencilerden Laodikya ile ilgili bulmacayı da çözmesi istendi. Öğrencilerin elinde yer alan bulmacanın cevapları, öğrencilerin bu gezideki izlenimleri sonucunda ortaya çıktı. Çocuklar, soruların cevaplarını gerek rehberin anlatımları sırasında, gerek koronun verdiği konser sırasında, gerekse drama gösterisi sırasında buldular.

Projeyi düzenleyen öğretmenler; bu gezi sayesinde öğrencilerin kültür varlıklarımızı yerinde görme deneyimini elde ettiğini, yaparak yaşayarak kalıcı öğrenmenin gerçekleştiğini, öğrencilerin Laodikya gibi kültür varlıklarının bizden çok uzak olmadığını öğrendiklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı