REKLAMI GEÇ

ÖZEL PEV LİSELERİ MUNTR 2015’TEYDİ

ÖZEL PEV LİSELERİ MUNTR 2015’TEYDİ

Dünya çapında 50’den fazla ülkede düzenlenen ve Birleşmiş Milletler toplantılarının bir simülasyonu niteliğinde olan, dünyanın dört bir yanından beş yüzden fazla delegenin buluştuğu, Türkiye ve komşu ülkelerdeki en büyük MUN konferansı MUNTR’ye Özel PEV Liseleri de katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2015 Salı, 12:23

Bu yıl on birincisi düzenlenen ve beş gün süren konferansta “silahsızlanma ve askeri harcamalar, cinsel istismar, dünya ticaret örgütü, gelecekte NATO” gibi konular hakkında tartışan öğrenciler, okullarını başarıyla temsil etti. Model Birleşmiş Milletler Derneği’nin düzenlediği ve dünyanın birçok yerinden öğrencinin katıldığı konferansta öğrenciler, uluslararası alanda tartışılan pek çok konuya çözüm üretti.

Özel PEV Liseleri Yabancı Diller Bölümü Başkanı Erdal Turgut, Model Birleşmiş Milletler Derneği’nin düzenlediği konferansa dünyanın her yerinden öğrencilerin katıldığını, okullarının uluslararası platformda böyle prestijli bir etkinliğe katılmasının ve başarı sergilemesinin öğrencileri açısından büyük bir kazanım olduğunu belirterek, yurt dışındaki organizasyonlara da davet edildiklerini ifade etti.

Özel PEV Liseleri İngilizce Öğretmeni Filiz Balçık ise öğrencilerinin konferans için verimli bir hazırlık süreci geçirdiklerini, ders saatleri dışında bir araya gelerek konular hakkında tartışma stratejileri belirleyip dünya sorunlarına etkin çözümler ürettiklerini, başarılı sunumlarının ardından sertifika almaya hak kazandıklarını dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı