REKLAMI GEÇ

ÖZEL PEV OKULLARI JMUNESCO KONFERANSINDA

ÖZEL PEV OKULLARI JMUNESCO KONFERANSINDA

Özel PEV Okulları, BLIS tarafından dördüncüsü düzenlenen ve Birleşmiş Milletler’in çalışmalarını simülasyon yoluyla öğretmeyi amaçlayan JMUNESCO konferansına ikinci kez katıldı. Söz konusu konferansta, ortaokul öğrencilerine UNESCO modeli anlatıldı.

/ DENİZLİHABER / 7 Nisan 2014 Pazartesi, 11:52

Yaklaşık 200 öğrenci, 30 organizasyon görevlisi, 25 gözetmen ve öğretmenin katıldığı programda, Özel PEV Okullarını temsil eden öğrencile rAlmira Kocamaz, Başak Bekçi, Ata Ergin ve Altay Hadımlı, İsrail delegasyonunda yer alıp, Birleşmiş Milletler’in gündeminde bulunan konular hakkında görüş bildirdiler. PEV öğrencileri, yaşanan sorunlara diğer katılımcı ülkelerle birlikte çözüm aradı ve ortak bir karara varabilmek üzere görüş alışverişinde bulundu.

JMUNESCO ile öğrenciler; Birleşmiş Milletler’in ve organlarının nasıl işlediğini öğrenme fırsatı elde etti. Ayrıca, Birleşmiş Milletler’in farklı komitelerinde yer alan üyeleri temsil edip, dünya gündemindeki çeşitli konuları tartıştı ve anlaştıkları noktalar üzerinde kararnameler hazırladılar. Bunun yanında tüm öğrenciler, geldikleri ülke dışındaki ülkeleri temsil ederek, o ülkenin sorunlarına çözüm getirme ve geliştirme hakkında çalışmalar yaptı. Fikirlerini bireysel olarak ifade edebildikleri gibi takım olarak da çalışabilme imkânına sahip oldular.

JMUNESCO’ya katılan tüm öğrenciler, üst düzey bir İngilizce ile fikirlerini açıkladıkları beyin fırtınaları ve tartışmalar sonucunda sorunlara çözüm önerileri sundu ve aldıkları kararların bulunduğu sonuç raporları hazırladı. Konferansta kararların hazırlanması, tüm lobi faaliyetleri ve tartışmaların sadece İngilizce olarak yapılması Özel PEV Okulları öğrencilerine İngilizcelerini geliştirme ve pratik yapma olanağı sundu.

ic

Bunun yanı sıra, Birleşmiş Milletler’in resmi tarzına sadık kalınarak yürütülen çalışma sayesinde Özel PEV Okulları öğrencileri, parlamento usulüne göre müzakere ve münazara yöntemini öğrendiler. Etkinlik boyunca öğrencilere Özel PEV Okulları İngilizce Öğretmenleri Ferhat Güneş ve Aygül Aydın eşlik etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı