REKLAMI GEÇ

Özel PEV Okulları’ndan Cumhuriyet Ormanı

Özel PEV Okulları’ndan Cumhuriyet Ormanı

Özel PEV Okulları öğrencileri, Karakurt Mahahallesi’nde oluşturulan “PEV Cumhuriyet Ormanı”na ilk fidanları dikti. Öğrenciler ve PEV öğretmenleri 450 fidanı toprakla buluşturdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Kasım 2018 Cuma, 09:49

Özel PEV Okulları öğrencileri sosyal sorumluluk projelerinde etkin rol almaya devam ediyor. Atatürk ve Cumhuriyet’in kazandırdığı değerleri sonsuza kadar yaşatmak, özgür ve akılcı fikirleri ölümsüzleştirmek için oluşturulan “PEV Cumhuriyet Ormanı”na ilk fidanları dikti.

Karakurt Mahallesi’nde oluşturulan alana giden PEV Okulları 4, 5, 6, 7 ve 10. sınıf öğrencileri, “Dünyayı verelim çocuklara, ölümsüz ağaçlar diksinler” sloganıyla ağaçlandırma çalışması yaptı.

PEV Öğrencileri, diktikleri fidanlara Muazzez İlmiye Çığ, Sabiha Gökçen, Oktay Sinanoğlu, İbrahim Çallı, Halil İnalcık, Vecihi Hürkuş, Halide Edip Adıvar, Süreyya Ağaoğlu gibi Cumhuriyet Dönemi’nin önemli kişiliklerinin isimlerini verdiler.

Her alanda Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında ilerleyen PEV Okulları, “Bir köşk için bir ağaç feda edemem” diyen ve “Bir ağaç” için köşkün yerini değiştiren Atatürk’ün izinde olduklarını bir kez daha gösterdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı