REKLAMI GEÇ

PEV Ekibi’nin yeni hedefi Türkiye birinciliği

PEV Ekibi’nin yeni hedefi Türkiye birinciliği

Özel PEV Okulları önemli bir başarıya imza attı. Dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonu olarak kabul edilen Destination İmagination (DI) Ege Bölgesi elemelerinde 1 birincilik, 5 ikincilik ve 1 üçüncülük elde etti. Yapısal Kategoride bölge birincisi olan “Kod Adı PEV” Ekibi, şimdi de gözünü Türkiye şampiyonluğuna dikti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2015 Cuma, 09:55

Dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonu olarak kabul edilen Destination İmagination (DI) Ege Bölgesi elemeleri, 21-22 Şubat’ta bölge illerindeki okullardan 107 ekibin katılımıyla İzmir’deyapıldı. Bölge birinciliğine Özel PEV Okulları sekiz ekiple katıldı.ic-12

Matematik Öğretmeni İlknur Ocaktan ve Fen Bilgisi Öğretmeni Aylin Pala’nın liderliğinde; öğrenciler Bora Kıran, Bora Akın, Akil Hekim, Himmet Deyneli, Ece Özdemir, Sinem Bayazıt ve Turgay Bat’tan oluşan “Kod Adı PEV” adlı ekip, yapısal (E Challenge) dalda Ege Bölge birinciliğine uzandı. Ekip, 20 gramlık yapı ile 5 kiloluk yükü taşımayı başardı.

ic-9DI BÖLGE YARIŞMASINA PEV DAMGASI
Proje Koordinatörü Işın Orpak Çevik, yarışmaya katılan ekiplerin 7’şer öğrenciden oluştuğunu, yeteneklerin keşfedilmesini sağlamak, özgüven kazandırmak ve takım çalışması bilincini oluşturmak gibi amaçlarla düzenlenen yarışmanın teknik, yapısal, bilimsel, teatral, sosyal sorumluluk ve doğaçlama dallarında yapıldığını söyledi.

Bu yarışmaya Denizli’den ilk katılan eğitim kurumunun Özel PEV Okulları olduğunu ve bunun diğer okullar için örnek oluşturduğunu kaydeden Çevik, bölge illerinden 107 ekibin katıldığı DI Ege Bölgesi elemelerinde yapısal dalda elde edilen birinciliğin yanı sıra PEV’den 5 ekibin ikinci, 1 ekibin de üçüncü olduğunu belirtti.

ic-11TÜRKİYE FİNALİ İSTANBUL’DA
Çevik, Ege Bölge birincisi olan Kod Adı PEV Ekibi’nin 14-15 Mart’ta İstanbul’da Robert Koleji’nde yapılacak Türkiye finallerinde yarışacağını, hedeflerinin burada da birinci olup ABD’de düzenlenecek global finallere katılmak olduğunu ifade etti.

ic-1073 GRAMLIK YAPIYA 5 KİLOLUK YÜK
Birincilik getiren projeyle ilgili de bilgi veren Işın Orpak Çevik, “Öğrencilerimiz, tahta ve iskambil kağıtlarından yapıştırıcı kullanılarak 5 santimetre çapında ve 31 santimetre boyunda bir yapı hazırladı. Üzerine de 5 kilogram yük bindirildi. Öğrencilerimizin yaptığı robotla parçalar çekilip alındı. Amaç en hafif yapıyla en fazla yükü taşımaktı. Çocuklarımız bunu gerçekleştirdi. 73 gram yapıdan 53 gram çekilerek, en hafif yapıyla en ağır yükün taşınması sağlandı” dedi.

Ege Bölge birincisi olan Kod Adı PEV Ekibi’nin üyeleri de yarışma anında yaşadıkları duyguyu şöyle dile getirdi:

ic-1BORA KIRAN: YARATICILIĞIMIZI İYİ KULLANDIK
Bu yarışmayla farklı bir deneyim yaşadık. Rakibimizi merak ediyorduk. Karşımıza Denizli’den katılan Özel Bahçeşehir Okulu’nun ekibi çıktı. O ekipte arkadaşlarım da vardı. Sıra bize geldiğinde biraz heyecanlandık. Ama ben ve arkadaşlarım kazanmaya odaklandığımızdan fazla zorlanmadık. Hepimiz verilen anlık görevleri eksiksiz yerine getirdik. Yaratıcılığımızı iyi kullanıp başarıyı yakaladık. Şimdiki hedefimiz Türkiye finali.

pev (2)
BORA AKIN: İYİ İŞ ÇIKARDIK

Takım ruhuyla çalıştık. Bunun ne denli önemli olduğunu yarışma sırasında gördük. Çünkü takım lideri öğretmenlerimiz yanımızda değildi. Bizlere o anda jüri tarafından anlık görevler verildi ve yerine getirmemiz istendi. Bu doğal olarak bizlerde bir tedirginliğe yol açtı. Ama bunu kısa sürede üzerimizden attık ve yarışma tamamlandığında çok iyi bir iş çıkardığımızı gördük. Şimdi Türkiye finalinin heyecanını yaşıyoruz.

pev (3)AKİL HEKİM, ROBOTU TASARLADI
Bizim ekibin yarıştığı dalda format, 5 kilogram yük bindirilen yapıdan parçalar çekerek en hafif yapıyla bu yükün taşınmasını sağlamaktı. Biz, tahta ve iskambil kağıtları kullanarak 73 gramlık bir yapı oluşturduk. Yarışma sırasında el değmeden yapıdan parçalar çekilmesi gerekiyordu. Yapıya da 15 santimetrelik mesafede bulunmamız gerekiyordu. Burada benim tasarladığım robotu kullandık. 73 gram yapıdan 53 gram çektik. Böylece 20 gramla 5 kilogram yükü taşımayıp başarıp birinci olduk.

pev (4)HİMMET DEYNELİ: ANLIK GÖREVLER ZORLADI
Bu yarışmada zorlandığımız yer anlık görevler oldu. Çünkü üzerinde hiç çalışmadığımız bir şeyle ilgili jüri o anda görev veriyor, bizden yerine getirmemiz isteniyordu. Başlangıçta yapamayacağınız gibi bir hisse kapılıyorsunuz. Ancak ekip ruhuyla bunu çabuk atlattık. İyi bir puan alarak istediğimiz birinciliği elde ettik. Bir ara gözüm panoya ilişti ve birinci olduğumuzu görünce çok heyecanlandım.

pev (5)ECE ÖZDEMİR: TEATRAL ANLATIM DA GEREKİYORDU
Bu yarışmada yapıdan parçaların çekilmesi kadar, teatral anlatım da önemliydi. Teatral bölümde, teknolojinin hayatımızda yarattığı değişimi anlattık. Gördük ki, prova ile sahne performansı aynı olmuyor. Hepimiz rollerimizi öylesine benimsemişiz ki, ortaya koyduğumuz performans provalardan çok daha iyiydi.

pev (6)SİNEM BAYAZIT: SEVİNÇTEN AĞLADIM
Teatral bölümde anne rolündeydim ve iki farklı karakteri canlandırdım. Birinde peruk takmam, diğerinde topuklu ayakkabı giymem gerekiyordu. Bu nedenle kostüm değişikliğini kısa sürede yapmak zorundaydım. Ayakkabılar topuklu olduğundan, düşerim diye çok korkmuştum. Korktuğum başıma gelmedi ve iyi bir performans gösterdik. Kazandığımız açıklandığında sevinçten ağladım.

pev (7)TURGAY BAT: ZAMANI İYİ KULLANDIK
Güzel bir atmosferdi bizim için. Anlık görevlerde çok iyiydik. Yaratıcılığımızı gösterme fırsatı bulduk. Teatral kısımda sunumu zamanında bitirememe korkumuz vardı. Çünkü bize verilen süre sekiz dakikaydı. Fakat bizim çok dekorumuz olduğundan yerleştirmeyi süre içinde bitirememe kaygısını yaşadık. Ama bunu kolay aştık ve kazanan biz olduk.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı