REKLAMI GEÇ

PEV “Euroasia Mun 2014”e katıldı

PEV “Euroasia Mun 2014”e katıldı

Özel PEV Liseleri, Ankara’da, Model Birleşmiş Milletler Derneğinin düzenlediği EUROASIA MUN 2014 konferansına iki öğretmen ve 12 öğrenci ile katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2014 Çarşamba, 09:52

Öğrencilerini yabancı dil alanında da en üst düzeye getirmeyi amaçlayan Özel PEV Liselerini, 27-30 Kasım’da Ankara’da, Model Birleşmiş Milletler Derneğinin düzenlediği EUROASIA MUN 2014 konferansında İngilizce öğretmenleri Erdal Turgut ve Filiz Balçık rehberliğinde 12 öğrenci temsil etti.

Öğrenciler, Birleşmiş Milletler(BM)yapısı içindeki komitelerde, kendi komitelerinin çalışma alanındaki konuları tartışıp Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin bu konularda uyguladığı politikaları değerlendirdiler. Delege olarak görev aldıkları ülkelerin siyasi ve sosyal meselelerini tartıştılar, konferans süresince delegesi oldukları ülkeleri temsil edip fikir alışverişi ve münazara için diğer okullardan öğrencilerle bir araya geldiler.

Öğrenciler, temsil ettikleri ülkeler hakkında araştırma yapıp Birleşmiş Milletler toplantılarının kurallarına uygun bir üslupla tartışarak, müzakereler sonucunda uluslar arası sorunlara çözüm bulmaya çalıştılar. Tüm katılımcıların sadece İngilizce konuştuğu konferansta öğrenciler, diplomaside kullanılan İngilizceyi öğrenmek için bir adım atarak, dünya sorunlarından haberdar olarak farklı ülkelerle empati kurma, münazara yeteneklerini geliştirme fırsatı elde ettiler ve sertifika almaya hak kazandılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı