REKLAMI GEÇ

PEV Koleji Ata’yı andı

PEV Koleji Ata’yı andı

Denizli Pamukkale Eğitim Vakfı (PEV) Koleji öğretmen ve öğrencileri ebediyete intikalinin 76. Yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2014 Pazartesi, 10:31

PEV Koleji’ndeki Atatürk’ü anma töreni okul bahçesinde gerçekleştirildi. Okul öğrencilerinden Bora Tuncay ve Gökbel Canlı, etrafı çiçeklerle donatılmış Atatürk büstüne çelenk koydu. Saat 09:05’te çalmaya başlayan siren sesiyle öğretmen ve öğrenciler saygı duruşunda bulundu. Daha sonra İstiklal Marşı okundu.

Okul öğrencilerinden Mehmet Korkmaz günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

PEV Koleji Müdür Yardımcısı Hilal Tortop, “Tam 76 yıl oldu, sen mavi gözlerini dünyaya kapatalı. Senin için naciz bizim için eşsiz vücudun toprak oldu elbet her insan gibi. Fikirler ölmez! Sen ölümsüz fikirler bıraktın bize. Biz her gün senin fikirlerine sarılarak yaşıyoruz. Her gün daha çok anlamamız gerekiyor seni ve fikirlerini. Matem günü olarak kalmasın. Gün, seni anlamak günü olsun. Gaflet ve delalet içinde olanlara anlatalım seni. Biz Cumhuriyetin öğretmenleri yetiştirdiğimiz gençlerle en büyük eserim dediğiniz Cumhuriyet’in bekçileriyiz. Son hanede Türk bayrağı asılı oldukça Cumhuriyetin var olacak ve yaşatılacaksın Atam” dedi.

ic
PEV’deki Atatürük’ü anma kutlamaları, okulun konferans salonunda devam etti. Konuşmaların ardından okul öğrencilerinin hazırladıkları drama ve oratoryo gösterisi izlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı