REKLAMI GEÇ

PEV öğrencileri ahiliği ahilerden öğrendiler

PEV öğrencileri ahiliği ahilerden öğrendiler

Özel PEV Okulları 7. sınıf öğrencileri sosyal bilgiler dersinde işledikleri Ahilik Teşkilatı konusunu, Denizli’de ahiliğin merkezi Kaleiçi Demirciler Çarşısı’nda yaşayarak öğrendi. Ahilerle sohbet eden öğrenciler, temsili “şed kuşanma” töreni yaptı, ahilik kültürünün ne anlama geldiğini kavradı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2015 Salı, 11:26

Yaşayarak öğrenme modelinin en güzel örneklerini sunan Özel PEV Okulları, öğrencilerini hayatla buluşturmaya devam ediyor. Sosyal bilgiler dersinde ahilik kültürünü işleyen 7. sınıf öğrencileri, konuyu uzmanlarından öğrenmek için Kaleiçi Demirciler Çarşısı’na gitti.

pev-kaleici-ic

Demirciler Çarşısı esnaflarının tek tek ziyaret eden, ahilik kültürünü, ortaya çıkış sürecini ve özelliklerini öğrenen öğrencilere esnaf tarafından hoş sürprizler de yapıldı.

pev-kaleici-icc

Ahiliğin geleneksel törenlerinden olan “şed kuşanma” seramonisi öğrenciler için canlandırıldı, PEV’in başarılı çocukları ahiliği ahilerden öğrenmenin heyecanını yaşadı.

Demirciler Çarşısı’nda Ahi Sinan Çarşısı esnaflarıyla da buluşan öğrenciler, hazırladıkları ahilik nasihati tablosunu hediye ettiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı