REKLAMI GEÇ

PEV öğrencileri Lösemili çocuklar için yaptı

PEV öğrencileri Lösemili çocuklar için yaptı

Denizli Özel PEV Koleji öğrencileri, resim-iş öğretmenleri gözetiminde yaptıkları mozaik tabloları Forum Çamlık’ta görücüye çıkardı. Sergiden elde edilen gelir, Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) bağışlanacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2015 Perşembe, 16:25

PEV öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin en anlamlılarından birine imza attı. PEV Koleji 2. sınıftan 8.sınıfa kadar tüm öğrencilerin katılarak hazırladığı, 180×120 ebatlarında 21 mozaik tablo Forum Çamlık AVM’de açılan sergide beğeniye sunuldu.

Etkinliğe, PEV Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Meder, PEV yönetim kurulu üyeleri ile okul idarecileri, öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

ic-1
Sergi açılışı öncesinde, PEV Koleji 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerinden oluşan koro bir konser verdi.

ic-2
Ardından halk oyunları ekibi sahne aldı. Minik öğrencilerin halk oyunları gösterisi alkışlarla izlendi.
Ayrıca, sergiye karikatürleri ile destek veren karikatürist Olcay Tosun’a Özel PEV Koleji Kurucu Temsilcisi Prof.Dr. Mehmet Meder tarafından teşekkür plaketi verildi.

ic-3

Daha sonra sergi açılışı gerçekleştirildi. Sergide, Amerikalı sanatçı Karla Gerand’ın eserlerinden yararlanılarak yapılan mozaik tablolar yer alıyor. Resim öğretmenleri Deniz Mavioğlu, İsmail Eyüpoğlu ile Sıdıka Çetinkaya gözetiminde, 2.sınıftan 8. Sınıflara kadar tüm öğrencilerinin katılımı ile hazırlanan, 180×120 ebatlarındaki 21 mozaik tablonun satışından elde edilmesi beklenen 15 bin lira, LÖSEV’e bağışlanacak.

ic-4
Çalışma hakkında bilgi veren Resim Öğretmeni Denizli Mavioğlu, her bir tablonun 24 parçaya ayrılarak öğrencilerin bireysel katkıları ile parçaların birleştirilmesi sonucu ortaya çıktığını söyledi.
Mozaikin eğitim değeri çok yüksek bir çalışma olduğunu vurgulayan Mavioğlu, şu bilgileri verdi: Öğrenciler, bu çalışma ile grup içi iletişim, birlikte çalışma, parça bütün ilişkisi kurma, el-göz koordinasyonu gibi birçok yönden kendilerini geliştirme fırsatı bulmuştur. Ayrıca, Denizli’de okul olarak bu yaş düzeyinde mozaik çalışan, sergi açan ilkokul olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.”
Mozaik Sergisi, Forum Çamlık AVM’de 27 Nisan Pazartesi gününe kadar açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı